Fogorvosnál hogyan történik a fogkő leszedése?
Fáj? Sokáig tart? Van valami negatív következménye? Mit kell tudni róla?
Még sosem voltam ellenőrzésen kívül dogorvosnál.
Milyen fúró? :DDD Jézusom.
Az ultrahangos készülékről tudok nyilatkozni. Egy pici fém kampó ami nagyon magas frekvencián rezeg és ahogy odaérinti a fogkőhöz az lepattan róla. Érzésre kicsit hideg, ezért talán kellemetlen lehet, de semmi extra, ha csak nem nagyon érzékenyek a fogaid a hidegre. Negatív következménye NINCS, csak pozitív: ínygyulladás és fogágybetegségek megelőzése/megszüntetése amiktől amúgy ki is lazul majd kihullik a fogad, nem lesz büdös a szád, stb stb. Nagyjából egy 5 perces műveletről van szó egyébként. Hajrá! :)
Vérzik az íny széle utána.
A nyelved is fájhat, ha homokfúvásos módszerrel csinálják, mert a homokszemcsék erősen megütik a nyelvet is akkor.
A fogkő mennyiségétől függ, 3-10 percig tart, ha rendszeresen csináltatod, és nem 10 éve nőnek a fogkövek.
Egyébként otthon is le lehet koptatni őket fogselyemmel, fogzuhannyal néhány hét alatt, ha naponta többször használod ezeket.
Nekem annyira fájt, hogy pár másodpercre tényleg elsötétült minden.
Szerintem nagyon fájdalmas, mondják, hogy nem fáj, kibírható, de a fenéket. Akinek érzékenyek a fogai, az ezt a 3-4 perces leszedést egy örök valóságnak fogja érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!