Fogpótlás csiszolás nélkül megoldható lenne? Többi lent
Figyelt kérdés
Lebegő fogpótlásra lenne szükségem, akinek ilyen van légyszi írjon. Kitörött az egyik oldalon a 4es fogam fent. El tudjátok képzelni, hogy néz ki. Nem tudok mosolyogni, beszélni. Borzasztó. Mellette a szemfogam teljesen ép, mögötte az 5ös fog tömött, a 6os 7es fogamnak semmi baja. Minél gyorsabban kéne fogpótlás. Fogbeültetés kizárva. A szemfogamat nem engedem lecsiszolni. Olyat szeretnék ami csak hátrafelé kapcsolódik a fogaimhoz és nem körbecsiszolt koronás híd, hanem csiszolásmentes tömésszerű. Akár mehetne hátrafelé 3 fogamba is, hogy stabil legyen. Szerintetek megoldható? Hol vállalnak ilyet? Kérdeztem már két fogorvost, de egyik sem vállalta volna mindegyik a szemfogamat akarta volna csiszolni. Mit javasolnátok? Éljek fogatlanul????2014. nov. 23. 20:45
1/6 anonim válasza:
Miért kellene híd egyetlen fog miatt?
Tesznek rá koronát, és kész.
Ahhoz le kell azz az egy törött fogadat csiszolni, de az már amúgy is törött.
A többi fogadat nem érintené.
2/6 A kérdező kommentje:
Félteérthetően írtam, nem letörött hanem kitörött, nem lehetett megmenteni és kiszedték darabokban :(
2014. nov. 23. 20:52
3/6 anonim válasza:
Van implantátum, ahhoz nem kell csiszolni.
4/6 anonim válasza:
Miért nem akarsz beültetést? Az lenne a legjobb.
Ha hidat akarsz, akkor nem lehet a hiányzó fog a legszélső. Nem is lenne stabil.
Ahhoz a 3. és 5. fogat le kellene csiszolni, és azok tartanák a hidat.
5/6 anonim válasza:
én konkrétan nem értek hozzá, de ezek az inlay, onlay megoldások esetleg?
6/6 anonim válasza:
Nem kell a szomszédos ép fogakat lecsiszoltatni! Az inlay betétekkel is kicsiszolnak pici darabot a tetejéből, ebbe rakják a pótló fog támasztó pillérét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!