Valaki segítene abban hogy a fogorvos jól csinált-e mindent?
Szombaton húzták a fogam.
Magán doktorhoz mentem mert azt mondták nekem hogy ha pénzt kapnak akkor jobban odafigyelnek.
A jobboldali bölcsességfogamat húzták ki.
Majd nem kiszakította az állkapcsomat.
Megfigyelések a foghúzás után :
-Rettenetesen büdös a szám állítólag pedig esküszöm hogy mosok fogat rendesen.(Belenyúltam a számba és a kisujjammal megnyomtam a sebet.Megszagoltam és majdnem rókáztam...)
-Furcsa íz van a számba.
-Foghúzás után 2-3 napra annyira fáj a két állkapcsot összekötő rész hogy alig tudok ásítani.
-Utána olvastam hogy ekkora műtét után valami gyógyszer örleményt szivacsot meg varrást kellett volna kapnom de ezek közül semmit nem kaptam..
Baj hogy ezeket nem csinálta meg a doktor?
(Cegléd sztk mert nyaraltam)
21f
Az első dolog: a sebet ne nyomogasd semmiképp!
- A foghúzás mindig feszítő érzéssel jár. Nem kívánom, hogy megtapasztald, hogy milyen érzés amikor gyökéremelővel távolítanak el egy betört gyökeret, de azután kívánnád a "hagyományos" foghúzást. :)
- Ez lehet a vér, esetleg a szivárgó genny (ami baj), vagy tisztul a seb (ami viszont jó).
- Ez teljesen normális, a húzás egy nagyon durva trauma az állkapocsnak illetve az izmoknak, ízületeknek, ilyenkor kicsit be is gyulladnak és ennek mértékétől függően alakul ki szájzár. Ez még 1-1,5 hétig teljesen normális.
- Gyógyszert és szivacsot csak akkor raknak zárásként a sebre, ha gyulladásban volt. Lehet nem volt rá szükség, lehet van benne csak nem tudsz róla, ezt a dokitól meg kellene kérdezned.
Szerintem ha fájdalmad nincs és a seb környéke nem feltűnően vörös, akkor nincs miért aggódnod. A bölcsességfog húzás durva dolog tényleg, ha szombaton húzták akkor most már napról napra javulást kell, hogy tapasztalj, csak ne piszkáld, ne öblögess (csak lötyögtesd a vizet a szádban), ne szívogasd.
Hát ezt jó tudni köszönöm mert fogmosáskor a sebet is "megkeféltem,, meg körülötte is.
Dohányzok is sokat sajnos.
Tuti hogy nem tett bele semmit mert végig láttam mindent.
A szájzár az az amit én is érzek most? Hogy nem tudom kinyitni a számat?
Ja és sokszor lüktet.
Elég kellemetlen..
Mint ha tűt nyomnának bele gyengéden .
Ha ez nincs akkor meg érzem hogy lüktet az erem.
Mosni aznap nem szabad, másnap már lehet finoman, puha sörtéjű fogkefével. (ami amúgy is ajánlott, a durva sörte nem jó)
A szájnyitási korlátozottság pedig a szájzár, igen. Ennek vannak enyhébb és durvább verziói, de elmúlik magától.
Egy száraz gyulladás alakult ki az eltávolított fog helyén, ami az angol szaknyelvben "dry socket syndrome"-ként ismert. Tipikus tünetei a fájdalom és a szájszag. Valószínűleg a dohányzás miatt a véralvadék eltűnt a helyéről, és gyógyulás helyett heveny gyulladás alakult ki. A teendőd az, hogy elmész a fogorvoshoz és ő segíteni fog. Legvalószínűbb, hogy rosszízű "mentolos" gézdarabot tesz a sebbe, amit naponta cserélni fog. Pár nap alatt rendben leszel :)
Egy fogorvostanhallgató
Köszi :D
Elmúlt 4 napra rá a fájdalom de kb 2 hétig akármit csináltam irtó büdös volt a szám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!