Mi történik a gyökérkezelt foggal?
Már van egy pár amit gyökérkezeltek és valszeg kell még,mert mire eljutok a dokihoz addigra tönkremegy,mert fizetős és sokba kerül.:(
De mi fog vele történni a későbbiekben?Valaki azt mondta, hogy azok elrohadnak idővel és kihullanak vagy ez csak kamu?Illetve mennyi idő után történik vele valami?Mert a legrégebbi gyökérkezelésem kb 5 éve történt,de még nem látszik rajta semmi változás.
elhal a fog. nincs benne idegszál.
Elromolhat, mert nem érzed ha fáj. De bírhatja sokáig is, ha jól zár rajta a korona.
Ne halogasd. Pénzbe kerül, de számold ki mit kapnál az árából, az mire és mennyi ideig lenne jó. (mibe kerülhet? fél párnyi cipő? egy pulóver? a fog fontosabb, egész életedben szükség lesz rá...)
Mi kerül pénzbe? Sztk-ban ingyen van, és az sem rosszabb egy fokkal sem, mint a magán. Ugyanazok a dokik dolgoznak ott is, akik délután a magánpraxisukat viszik.
Egyébként alapból nem hullanak ki a gyökérkezelt fogak sem.
8.19
Egy gyökérkezelés többe kerül mint gy pulcsi vagy amit írtál.
Ha gyökérkezelés után koronát is tesznek a fogra az még több. Magán dokihoz járok én is, mert az sztk-ban azt a fogam amit a magán doki gyökérkezeléssel megmentett élből kihúzták volna. Egy gyökér kezelés 5-7 ezer a korona foganként meg 20-25 ezer. Szóval számolj.
Hát nem tudom én 23 éves lány vagyok és nem hiszem, hogy olyan hű de magas a fájdalomküszöböm, de érzéstelenítés nélkül végigcsináltam a gyökérkezelést. SZTK-s orvoshoz mentem, egy fillérembe se került és kérdezte, hogy kérek-e szurit, de mondtam, hogy inkább nem (nem lehet utána enni, én meg nagyon hamar megéhezem). Úgyhogy ha épp nincs pénzed, akkor szerintem menj el, a körzeti orvoshoz, mert nagy baj lehet belőle, ha nem kezelik időben.
Viszont nekem koronáról szó sem esett. Bocsi, hogy ideoffolok, de az mire jó, muszáj? Vagy vannak olyan esetek amikor nem kell?
Szia.
Nekem 3 fogam van gyökérkezelve. 2 elöl, 1 hátul. Az elülsők közül az egyik (jobb fönt 2-es fog) egy puha zsemlébe való harapásnál úgy kitört, hogy csak a gyökere maradt meg. A mellette lévő, ami még gyökérkezelve van, töredezik lefelé (a hátsó felénél)
Kb. 70-80.000-be kerülne csináltatnom egy 4 tagból álló hidat rájuk, de az 58.000-es fizetésemből még nem sikerült ennyit kispórolnom...
Ezért csukott szájjal mosolygok vagy odateszem a kezem a szám elé, aztán talán egyszer sikerül megcsináltatnom. Egyébként rendszeresen járok fogászatra, a többi fogamat kezeli a fogorvos (akihez tartozok), de ehhez pénz kell, nincs mese...:-(
Szóval, összefoglalva: a gyökérkezelt fog egyáltalán nem egy életre szól. Minden ismerősömnek bajai vannak az ilyen fogaival!
Ha tehetném, kihúzatnám az összes fogamat és fogbeültetést csináltatnék az összes helyére, de az meg többmilliós összeg...
1 db beültetett fog LEGALÁBB 120.000 Ft! 1 DARAB!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!