Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Melyik a legjobban a Fog...

Melyik a legjobban a Fog implantátum?

Figyelt kérdés

Most a pénz nem számít (keresztapám fizeti), a legjobb, legmegbízhatóbb, lehetőleg gyors helyet keresek, a legjobb dokival. Melyik e legjobb technika , anyag?

Nagyon sok az új technika, új módszer, sok a doki, sok az ellentmondás (azonnal betenni a csavart vagy várni), összezavar. Személyes tapasztalatok érdekelnek. Köszönömmm

2014. okt. 30. 00:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hol laksz? Nekem Győrben a Solydentben csinálták. Utána 6 hetet kellett várni, de azt érdemes. Addig szerintem nem is tudnád terhelni mert tök fájna. Nekem ankylost tettek be , ha jól emlékszem. De a doki biztos el tudja mondani milyen fajták vannak, mi a különbség. Az inplantáció nem fáj, utána 1-2 nap necces, degyógyszerrel elviselhető. Nekem kellett ínyplasztika is, az durvább.
2014. okt. 30. 01:27
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

Én most kaptam 4 darab implantátumot, koronával együtt olyan 300 körül volt egy. Az enyém Ankylos, de szerintem lényegében mindegy, a nagy gyártók termékei kábé ugyanolyanok, csak az egyik fogorvos ilyet használ, a másik amolyat, váltani meg nem szeretnek. A nagyok kábé a Nobel Biocare, Straumann, Dentsply (Astratech és Ankylos), azért jó ezeket választani, mert lehet, hogy drágábbak, de több évtizedes tapasztalatok vannak róluk és hát az ember pont több évtizedre szeretné az implantátumot. De akár a magyar DenTi-t is nyugodtan választhatja valaki szerintem, az se mai gyerek, de persze azért biztos jóval kisebb forgalmat bonyolítanak.

Amit szerintem ne válasszon az ember, azok az Ihde implantátumok. Ezek olcsók és fantasztikus tulajdonságokkal reklámozzák őket, ezek azok az azonnal terhelhető implantátumok, amiket húzás után rögtön beültetnek és rögtön korona is kerül rájuk. Ezeknek a bazális implantátumoknak az alkalmazását az Egészségügyi Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tanácsa tavaly szakmai hibának minősítette, mert szerintük nem kellően alátámasztottak a gyártó állításai és több szempontból megkérdőjelezhetőek a működési elvei. Az alkalmazó fogorvosok persze elutasítják ezeket a vádakat és üzleti szempontok által vezérelt támadásnak tartják ezt a balhét. Mindenesetre Nyugaton nemigen alkalmazzák ezeket az implantátumokat, ellenben Oroszországban, Indiában és nálunk sikeresek.

Amire én figyelnék, az az, hogy bár ez nem előírás, de azért a beültető fogorvos legyen már dentoalveoláris-szájsebész szakorvos és az se baj, ha implantológus papírja is van.

Az én fogorvosom a hagyományos eljárást követte mind a négy fogamnál, a húzás után kb három hónapig gyógyult a seb, aztán megkaptam az implantátumot és összevarrták felette az ínyt és megint úgy három hónapig gyógyult/rögzült, aztán két-három hétre kaptam egy gyógyulócsavart, ami az ínyt formázza és utána a koronát.

2014. okt. 30. 01:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
#3-hoz még annyit, hogy alapvetően kétféle hagyományos implantátum van, az egyrészes és a kétrészes, az enyém a kétrészes, annál néz ki így a folyamat. Az egyrészes olcsóbb és gyorsabb, mert csak egy műtét van, nem kettő és az ínyt se vágják fel, de elvileg vannak hátrányai, bár a sikerarány kb ugyanaz. Az én fogorvosom a kétrészest szereti, mert ott zavartalanul rögzül az implantátum alsó fele az íny alatt és utána az ínyformázás is jobb a gyógyulócsavarral.
2014. okt. 30. 02:07
 4/8 anonim ***** válasza:
20%

Hogyha annyira nem figyeltél a szájhigiénére, hogy kiesett a fogad, akkor az implantra sem fogsz figyelni, és úgyis kirohad az állkapcsodból, szóval tök felesleges. Kidobott pénz.

Kötelező esti fogmosás, interdentális kefe, fogselyem - ezekkel kéne megismerkedni először.

2014. okt. 30. 02:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a Hasznos válaszokat! Amíg csak a csavar volt bent, kaptatok valamilyen ideiglenes pótlást?

A szájhigiéniáról annyit, hogy az én koromban teljesen természetes, ha az embernek elromlik a foga, amúgy hajlam is, szoptatás is, és nem esett ki, hanem miközben a koronát akarták rátenni, eltört a gyökere.

2014. okt. 30. 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5: Nem, de nem is nagyon tudom, hogy lehetne ideiglenesen pótolni.
2014. okt. 30. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#4: Az ember változhat. Én nem elsősorban a szájhigiéniánál szúrtam el (bár az is lehetett volna jobb), hanem ott, hogy annyira betegesen féltem a fogorvostól, hogy vagy 15 évig nem mentem. Ha szépen félévente jártam volna folyamatos karbantartásra, akkor nem jutok ide. Aztán lett egy gyulladásom, amire már azt mondtam, hogy egyszerűen muszáj elmenni és akkor aztmondtam, hogy megcsináltatok mindent. Ezzel ezt a fóbiát sikerült is legyőzni hálistennek és azóta a szájhigiénére is sokkal jobban figyelek, próbálom betartani az összes instrukciót, nagyon alapos fogmosás, interdentális kefék, fogselyem, nyelvtisztítás, szájvíz, minden :) Plusz most már rendszeresen járni fogok kontrollra is. (#2-3 vagyok)
2014. okt. 30. 11:16
 8/8 anonim válasza:
100%

Legjobb implantátum nincs,az esetnek megfelelőt kell alkalmazni.A magas minőség mögött sok éves kutatási tevékenység van, melynek publikációi elérhetőek.

Nagyon körültekintően ajánlott választani!

Magyarországon nincs implantológiai szakvizsga,ezért az

"implantológus" cím használata tiltott.(De használják..)

Összetett implantológiai beavatkozás ellátására a

dentoalveoláris sebészet vagy parodontológus szakvizsgával rendelkező fogorvos jogosult.

www.semmelweis-egyetem.hu dr Kivovics Péter :Az implatológiai ellátás aktuáli kérdései.

2016. jan. 6. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!