Mennyibe kerül egy fogszabályzó 18 év alattinak?
Figyelt kérdés
Van rá valami támogatás? 15 éves vagyok, Szegeden élek és itt keresnék valami olcsóbb megoldást.2014. okt. 27. 12:36
1/6 klopusz válasza:
Szia!
Igen, 18 év alattiaknak az államilag fenntartott fogszabályzási rendelőkben van támogatás a fogszabályzón, de ne hidd, hogy ez olcsó mulatság.
A ragasztott fogszabályzó nagyságrendileg 80-100 ezer forint (igen, ez a támogatott ár). Maszek fogorvos olcsóbban csinálja, de míg a maszeknál hathetente (ellenőrzések alkalmával) otthagysz plusz 6-10 ezret, az államiban többször nem kérnek pénzt akkor sem, ha nagykorúságodig havonta is kell menned. A támogatás valójában az, hogy a készülék megvásárlása után semmilyen költséged nincs, bármilyen szerkentyűt is építenek be vagy cserélnek ki a fogszabályzás során.
Remélem, segítettem.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nem tudom mit mondhatnék.... elég drága :/
2014. okt. 27. 12:57
3/6 anonim válasza:
Ahol nekem lett csináltatva, kb 30 ezer forint volt. Nem magánorvos, a magánorvos sokkal drágábban csinálja, a kezeléseknél is valóban elkér plusz pénzt. Szóval nem kell annyira megijedni, valóban nem olcsó, szerintem különböző helyeken is eltérhet az ár, de kétlem, hogy 18 év alatt 100 ezer forintba kerülne.
4/6 A kérdező kommentje:
és hol csináltattad? melyik városba?
2014. okt. 27. 14:36
5/6 anonim válasza:
Nekem az alsó,felső egyben 70000Ft
6/6 anonim válasza:
A TB támogatja és szerintem teljesen megéri megcsináltatni! Nekem az alsó felső egyben 65000 volt. Az íveket időnként cserélik de nem túl sűrűn olyan 3-4 havonta egy ív 5000 ft. Ha teheted még most csináltasd meg mert 18 év felett már nagyon drága 100 000-200 000 ft között. Olcsóbb megoldás nem nagyon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!