Fogkőleszedés. Mennyire fáj? Mit fogok utána érezni,
tapasztalni?
Figyelt kérdés
Már nagyon érik, hogy elmenjek leszedetni a fogkövemet mert egyrészt esztétikailag csúnya másrészt zavar.
Mit fogok tapasztalni utána? Érzékenyek lesznek a fogaim? Hogy zajlik az eltávolítás?
2014. okt. 5. 20:54
1/9 anonim válasza:
Ha ultrahangosan szedeted le (SZTK-ban nem tudom, van-e ilyen, magándokim így szokta) az egyáltalán nem fáj, csak utána kicsit érzékenyebbek a fogak.
Más módon én még nem próbáltam, nem is szeretném.
Nem csak esztétikailag csúnya egyébként, ínygyulladást is okozhat, és a végén egyszerűen kihullanak a fogak miatta.
2014. okt. 5. 20:59
2/9 A kérdező kommentje:
UH-s lesz magándokinál. Holnap jelentkezem be hozzá. Köszönöm a válaszod.
2014. okt. 5. 21:01
3/9 anonim válasza:
Olyan érzés, mintha valami nyalogatná a fogaidat. Nem fáj. De én semmi különbséget nem éreztem utána.
2014. okt. 5. 21:02
4/9 A kérdező kommentje:
Kíváncsian várom :)
2014. okt. 5. 21:05
5/9 anonim válasza:
A hangja hülye, vigyél füldugót
2014. okt. 5. 21:57
6/9 anonim válasza:
Semennyire nem fáj, csak hosszadalmas, fárasztó olyan sokáig nyitott szájjal lenni, feltéve, hogy alapos a fogorvos. (Nyilván hamarabb megvan ha csak az első fogakról szedi le, mintha alaposan hátul is és a fogad között is)
Füldugó lényegtelen, mert a fogaidon át, a csontokon megy a hang úgyis. :)
2014. okt. 6. 01:08
7/9 anonim válasza:
De amúgy utána rohadt jó érzés a nyelveddel végigtapogatni a fogaid és érezni hogy milyen jó sima lett :))
2014. okt. 6. 01:09
8/9 anonim válasza:
ki lehet bírni még ,ha fáj is.
jobb helyeken adnak ilyen kenős érzéstelenítőt,amivel végig ecsetelik az ínyed és az elérzésteleníti.
2014. okt. 6. 14:16
9/9 anonim válasza:
Ultrahangos fogkőleszedés nem fáj, csak kellemetlen amikor az ínyed és a fogad között szedik le, akkor picit ilyen "hideg" érzés, amúgy semmit sem érzel, kb csak azt, hogy valamivel hozzáérnek a fogadhoz. Ahova járok ott szóltak, hogy a nagyon kellemetlen akkor jelezzek a kezemmel és megállnak és kapok érzéstelenítőt, de nem szokott kelleni. Vérezni fog utána az ínyed valószínűleg egy kis ideig, illetve 1-2 napig fogmosásnál óvatosan kell, mert akkor is vérezhet. Bár ez a fogkő mennyiségétől is függ. Utána esetleg érzékenyebb lehet a fog hidegre/melegre, de ez megint csak a fogkő helyétől és mennyiségétől függ. Amúgy meg tök jó érzés, hogy tiszták a fogaid, ha pedig kérsz utána polírozást is, akkor totálisan sima lesz ami nem csak érzésre jobb, de nehezebben is fog megtapadni a lepedék, tehát nehezebben rakódik le újra a fogkőnek való trutyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!