Igaz az, hogyha nem hozzák rendbe a harapásodat fogszabályzással (nyitott harapásod marad), akkor kihullanak a fogaid?
Figyelt kérdés
2014. szept. 10. 17:13
1/3 anonim válasza:
Csak részben. Sok-sok év alatt kilazulnak azok a fogaid, amelyekkel nem úgy terhelsz, harapsz és rágsz, mintha normális harapásod lenne.
Kb. úgy kell elképzelni, mint mikor kihúzzák egy alsó rágófogad, akkor a felső párja már nem úgy lesz terhelve, hiszen ott nincs vele szemben fog, így elgyengül és így ki is hullhat, de ehhez kb. 10 év kell (családi tapasztalatok).
2/3 szamo77db válasza:
Nekem is nyitott harapásom volt, de nem amiatt vesztettem el néhány fogamat. Nekem állandóan a tömések mellé újra romlottak a fogaim, örökösen cserélni kellett a töméseket és ilyenkor a fog csont állománya sérül, egyre fogy. Végül nincs más hátra, mint a húzás.
3/3 anonim válasza:
Cáfolom, nekem több, mint 15 éve szabályozták a fogaimat, nem tudták rendbehozni a harapásomat, ráadásul az alsó fogsorom visszaállt rendezetlen állapotba, és még a zománc is meggyengült a fogszabályzás következtében (nagyjából 15 évig éltem napi szintű fogfájással emiatt), minden fogam a sajátom, és egy sem gyengült meg. Én úgy érzem, jobb lett volna el se kezdeni, mert csak ráfizetés volt, pozitív eredmény meg így utólag semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!