Mozog a fogam. Miért?
Figyelt kérdés
Egyik reggel azt vettem észre hogy fáj a fogam és mozog, pedig ez nem lehet, mert már az összes tejfogam kihullott.
15 éves vagyok és minden 2.nap mosok fogat reggel vagy este. Lehet hogy sűrűbben kellene? Szájvizet is használok. Esetleg az a baj hogy gyenge az ínyem és azért mozog, mert szokott fájni és vérezni fogmosáskor.
Előre is köszönöm a válaszokat.
2014. szept. 9. 12:45
1/5 anonim válasza:
Valószínűleg az ínyeddel van gond.
2/5 A kérdező kommentje:
Csakmert 2 hete voltunk fogorvosnál akkor minden rendben volt. Alul, nekem jobbra mozog az első gumós fogam. Úgyvettem észre hogy a közepe nagyon mozog mintha csak az íny fogná. Nemhiszem hogy kajamaradék mrt az nem szorul ennyire bele, vagy lehet hogy csak egy porc mert most szalámit edtem. Kicsit félek h nem e fog kiesni a fogam.
2014. szept. 9. 12:57
3/5 anonim válasza:
Naponta kell fogat mosni legalább reggel és este, alaposan 3 percig. Vérző ínyeddel és mozgó fogaddal már régen el kellett volna menni fogorvoshoz, mert lehet, hogy most már húzás lesz a vége. Fogköveket le kell évente szedetni és az ínygyulladást kikezelni, mert elvezted az összes fogad.
5/5 szamo77db válasza:
Úgy tudom, ínysorvadás is okozhatja a fog kiesését. Keresd fel a fogorvosodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!