Mi a szerkezet, és az eljárásnak a neve?
Figyelt kérdés
Gyökér kezelt fogam tömése sérült volt ezért elmentem meg csináltatni. A két fogam között résbe, penge vékonyságú lapokat helyezett és nagy fájdalommal járt. Valami szerkezettel még csavart is rajta egész tömés idő alatt ott volt. Érzéstelenítő nélkül csinálta mert gyökér kezelt fogról volt szó, de attól még az ínynémnél nagy fájdalmat éreztem.2014. szept. 6. 20:08
1/5 anonim válasza:
Ezt hívják kofferdam izolálásnak. Több fajtája is van, de valahogy így néz ki: [link]
Kényelmetlen meg sokan bepánikolnak tőle, de valójában a tömés szempontjából nagyon hasznos. Elkerülhető vele hogy valamit lenyelj és közben a fog száraz marad, ami szükséges a jó töméshez (gyökértömésnél különösen, de sima tömésnél is hasznos).
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
A második válaszolónak van igaza.
4/5 anonim válasza:
Jaj bocs, elnéztem :) Azt hittem a gyökérkezelést csinálták és én rögtön a kofferdamra gondoltam. Viszont sima töméskészítésnél tényleg martica és a feszítő lehetett.
5/5 A kérdező kommentje:
igen köszönöm matrica volt felismertem a szerkezetet! köszi!!
2014. szept. 7. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!