Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Húzzák ki, ez a legegyszerűbb?

Húzzák ki, ez a legegyszerűbb?

Figyelt kérdés

szoptatok, így nem szedhetem folyamatosan a fájdalomcsillapítót, gyedem 80eFt, így most magánorvoshoz nem járhatok, időm nincs, mert a gyerek 16 hónapos és csak velem van el, kevés a segítségem, fogorvosom 2 hetente tud időpontot adni, az ügyeleten 4 óra várakozási idő van...

és most úgy fáj az utóbbi időben 3 kifúrt fogam (kettő tegnapi, 1 két hetes) hogy aludni nem bírok, lüktet, az állkapcsom, a fülem, a vállam, belehalok, úgy fáj a fél arcom, azt se tudom, melyik fogam okozza ezt, hogy most azon gondolkozom, egyszerűbb lenne kihúzatni.

adjatok tanácsot, légyszi!

időm, pénzem nem nagyon van, fájdalomcsillapítót nem nagyon szedhetek. ilyenkor mit lehet tenni?

menjek szentkirályiba és húzassam ki?

2014. szept. 5. 05:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egyszerübb, de okosabb lenne megpróbálni megtartani. Mindenképp keresd fel a dokid.
2014. szept. 5. 05:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Mit értesz azon, hogy "kifúrt fog"?
2014. szept. 5. 05:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Valamelyiket gyökérkezelni kell, ha ilyen erős fájdlmad van, akkor a körzeti orvosnak fogadni kell soron kívül, ingyen kikezeli, ne várj vele, nem szabad kihuzatni, lehet, hogy megmenthető.
2014. szept. 5. 07:05
 4/9 A kérdező kommentje:

tegnap kifúrtak kettőt - fájt a hatos, doki szerint a hetes csúnyábbnak nézett ki, így mindkettőt fúrta, tömte. hetest belül, hatost oldalt és belül.

két héttel korábban már az alsó hetes volt tömve, de az is fájdogál néha. - de van, hogy csak úgy fájnak a fogaim, aztán elmúlnak.

tegnap éjjel kettőkor oltári fájdalomra ébredtem, azt se tudtam, hol fáj, fájdalomcsillapító (400mg-os algoflex) se hatott, csak szegfűszeg és víz ivása mulasztotta el a fájdalmat, talán fél percre, utána megint éreztem. aztán 2 órát vergődtem, és visszafeküdtem aludni kínlódva. most reggel semmit nem érzek.

ilyen már volt máskor is, más fogammal. az orvos nem szokott látni semmit. nem tudom mi ez.

2014. szept. 5. 08:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Valamelyik tömést elb szták (persze állítólag előfordul... ki tudja), nekem szerencsére nem fájt ennyire, de a friss tömés után kellett gyökérkezelni. Szerintem érdemes azt megpróbálni, inkább mint egy hiányzó fog, még fiatal is vagy hozzá, meg pótlást nem csinálnak TB-re. A doki kocogtatással/röntgennel szokta tudni melyikkel van a gond. Ha este fájt de reggelre elmúlt, számíthatsz rá hogy ma este megint jön, a fogfájás sajnos ilyen. Ha meg tudod oldani menj vissza ma az ügyeletre.
2014. szept. 5. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Mit jelent, hogy kifúrták???

Nem tömték be???

2014. szept. 5. 10:13
 7/9 A kérdező kommentje:

dede, tömték. nem gyökérkezelés.

amúgy a páromnak van egy jó magánfogorvosa, tényleg nagyon alapos, neki is volt olyan, hogy a tömés után két napig leszakadt az arca (de neki nem múlt el a fájdalom napközben se) és vissza kellett mennie, végül gyökérkezelték a fogat.

szóval ez nem sztk-s fogorvosi hiba, volt más sztk-s dokim is (más ker.ben laktam) és ő nála pl. nem volt ilyen, hogy kezelés után fájjon.

remélem csak ahogy írja néhány oldal, TRAUMA volt ez a beavatkozás a fogamnak, ezért fájt éjjel a fél pofám :/

nem tudok a gyerekkel 4-5 órát várni egy rendelőben, eleve beteg a kicsi is, fertőző ráadásul, mert egy vizsgálat során KÉZ-LÁB-SZÁJ BETEGSÉGET kaptunk el egy gyermekgyógy intézményben (heimpál) és most amúgy is bágyadt, meg ingerült a vírusos nyavalyája miatt, plusz ez a fertőző kórság... nem tudok mit tenni. majd jövőhéten.

addig max. nem alszom. úgyis, ha éjjel ültem, annyira nem fájt az állkapcsom, arcom.

köszi azért mindenkinek

2014. szept. 5. 12:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Magán dokinál nem kell 4-5 órát várnod.

Szerintem viszont nagyon jó lenne kideríteni miért fájnak a fogaid. Gyulladás? Arra meg gyógyszert kellene szedned. Én nagyon azt ajánlom, hogy ne sztk-ba menj vele, mert ott a legtöbb orvos csak gyorsan akarja elintézni.

2014. szept. 5. 14:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Én voltam a múlt hónapban, 14 perc alatt bejutottam az ambulanciára. Ott azonnal elküldenek röntgenre, az is ilyen hamar megvan. Onnan már mehetsz isten hírével. Legalább egy röntgent és egy szakvéleményt megkapsz ingyen.
2014. szept. 5. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!