Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az rendes, hogyha 14 évesen...

Az rendes, hogyha 14 évesen még van tejfogam?

Figyelt kérdés
Már 2x volt éjszakai fogszabályozóm, de azt mondták, hogy egyszerre teszik föl az alsó-felső rögzítettet.A tejfogam még egyáltalán nem mozog és akkor kell visszamennünk, ha kiesett a fog és kinőtt. Van értelme kihúzatni a tejfogat?

2014. szept. 2. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne húzasd ki, mert én 60 éves vagyok és van még egy tejfogam. Lehet hogy kihúzzák és nem nő ki a rendes fogad.
2014. szept. 2. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kellett hogy csináljanak röntgent a fogszabályzáshoz, azon látható hogy megvan-e a maradó csírád. Ha nem lenne meg (előfordulhat), akkor sem muszáj kihúzni. Az egyedüli hátránya (feltéve ha egészséges), hogy kisebb és más árnyalatú mint a mellette lévő maradók. Ha ez problémát jelentene, később még kihúzathatod és csinálnak a helyére fogpótlást (implantátum a legjobb).

Biztos ami biztos kérdezd meg a fogszabályzós orvosodat.

2014. szept. 2. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
az utolsó tejfogam 23évesen esett ki, meg is lepett, mert én nem tudtam, hogy tejfog, nagyapámnak pedig abban a "szerencsében" volt része, ami igen ritkaság számba megy, de 50 évesen elkezdtek potyogni a maradandó fogai, mert dupla csírái voltak, és újból lecserélődött az egész fogsora.
2014. szept. 2. 15:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A baráti körömben eddig mindenki azt mondta, hogy azt ki kell húzni, de persze a családom mellettem maradt, hogy ne húzassam ki, bár már 6 fogamat húzták ki, így ez meg se esne nekem.
2014. szept. 5. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:
+ csak addig látod a fogtündért, amíg van tejfogad :D
2014. szept. 6. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!