Fehér lepedékes nyelv, fehér pötty a szájpadláson. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
35hetes kismama vagyok, és ha eddig nem tiporta volna szét a testem teljesen a terhesség által meg jelent striák, be dagadt láb, lyukas fogak, aranyér, akkor most még kaptam rá egy lapáttal. A nyelvem hátsó fele szó szerint olyan mintha szörös lenne, és ma reggel úgy keltem hogy fáj a torkom..megnéztem mennyire piros, erre megláttam a kis fehér foltot hátul a szájpadlásomon. Corsodillel és fülpiszkálóval le szedtem, de most újra ott van. Egyszerűen már nem tudom mitévő legyek. Mit vegyek erre a szájproblémámra? Orvoshoz nem szeretnék menni egyenlőre semmiképp.. elöre is köszönöm a segítséget.2014. aug. 30. 16:10
1/7 anonim válasza:
Öblögess Phlogosol szájöblítővel, a nyelvedről meg kiskanállal, és fogkefével kapard le a lepedéket. A gyomroddal is lehet valami probléma, az emésztéseddel. A nyelv lepedék erre utal. A fogaidat meg rendbe kellene hozatnod. Gondolj bele, amikor megpuszilod a babádat, mennyi gennykeltő baktériumot köpsz rá.
2/7 anonim válasza:
szürkésfehér lepedék: emésztőrendszeri betegségre utalhat
fehér lepedék: fertőzések, általában légúti megbetegedések jele
szürkésfekete lepedék: a máj vagy az epehólyag bántalmának tünete lehet
3/7 A kérdező kommentje:
A fogammal megyek majd dokihoz szülés után, azt mondta hogy inkább szülés után csinálja meg, nem tudom miért, de rá bólintottam. Nem lehet hogy ez valamiféle szájgomba? A nyelvem és a fehér pötty miatt gondolom.
2014. aug. 30. 16:21
4/7 kiss1330 válasza:
A felső és alsó szájnyálkahártyán fehér pöttyök általában afta, ha nincs mellette más tünet. A torokfájás pontosabban a garat fájdalom ilyenkor szokásos mert irritáló hatású. Afta kialakulhat bármikor. Ezt nem baktérium vagy vírus, vagy gomba okozza. Erre még nincs "megfejtés", hogy mi is okozza. Ezeket nem szabad kiszúrni, mert csak több lesz a szájüregben. Ezek maguktól elmúlnak. A lepedékes nyelv általában(szinte mindig) valamilyen szájüregi fertőzés tünete. Mivel nem tudom mi az pontosan, mert nem látom, így azt javasolnám, hogy használjon antibakteriális(lehet alkoholos is) szájvizet két-három napig. Ha nem múlnak akkor keresse fel háziorvosát aki megvizsgálja önt. Láz esetén azonnal keresse fel. Remélem tudtam segíteni. További szép napot!
5/7 anonim válasza:
Gyerekszülés után már nem lesz időd fogorvoshoz járni. Terhesség alatt a legjobb időpont a 3-tól 7 hónapos korig.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a szájvizet ki próbálom.
Egy dëlelöttöm azért csak lesz ami alatt el tudok menni fogorvoshoz, a nyelvem és a pötty most jobban aggaszt hogy bármi is ez, a pici születése elött el muljon, nehogy valami olyan legyen amit el kaphat. Emellett 2lyukas fog azt hiszem eltőrpül.
2014. aug. 30. 16:39
7/7 anonim válasza:
Amikor a kismama szoptat, lehet nem ajánlatos érzéstelenítőket használni (fogorvoslásnál)! Ezért előtte jobb lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!