Fogszabályzó? Mennyiért?
Tudom, hogy sok ilyen kérdés van, de valahol olvastam, hogy ha iskolafogászaton azt mondja a doki,hogy kell a fogszabályzó(18 év alatt) akkor ott ingyen csináljak.Ez igaz?
14/F
19.39-esnek: az éjszaki sokszor nem a fogakat szabályozza, hanem az állcsontok növekedését befolyásolja, alakítja. 80%-ban az éjszakai fogszabályozó csak egy előkezelése a ragasztott fogszabinak.
Egyébként TB-alapon sem ingyenes, 14 évesen valószínűleg már ragasztott fogszabit fogsz kapni, normális orvos alsó-felső fogsort csak együtt szabályoz, tehát TB-alapon olyan 50.000 Ft körül lesz, de efölött biztos nem. Aztán majd még az éjszakai pár tízezer forint.
De ha megengedhetitek magatoknak, akkor lehet, hogy jobban jársz magánorvossal. Először én is SZTK-s dokinál voltam, aztán muszáj volt átmennünk magánhoz, annyira nem foglalkozott az észrevételeimmel, és csak a felső fogsorom szabályozta, de így annyira megváltozott a felső ívem, hogy egyáltalán nem érintkezett az alsó-felső fogsorom. Azt mondta, hogy majd alakul, ha levette a fogszabit. Ja...
Persze lehet, hogy szerencséd van, és te tök normális, lelkiismeretes dokit fognál ki SZTK-ban. A sima dokim nekem is SZTK-s, és nagyon korrekt. :)
én most csináltatok majd 50000-ért alsót is meg felsőt is oylan fémet...
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!