Mitől fáj a nyelvem?
Figyelt kérdés
Ma reggel arra ébredtem, hogy fáj a bal oldalon a nyelvem, a nyelvem alatt és a fülem is(ami közben viszket is..)
Mitől lehet? Esetleg egy kb. 2éve felbontott fogkrémtől? Nagymamámnál vagyok, még én hagytam itt, csak elfelejtettem hozni. A fogkefémet hoztam. Vagy esetleg bölcsességfog jönne? Vagy valami oknál fogva a tegnap elfogyasztott 1L tej miatt?
nem ittam alkoholt, nem smároltam idegenekkel, illetve a párommal sem, nem cigiztem, nem jártam sehol, ahol rosszul elmosott pohár/evőeszköz/tányér lett volna..
23N
2014. aug. 17. 06:39
1/3 anonim válasza:
Valamifele gyulladas lehet. Lehet a utazaskor kaptal fulhuzatot de a bolcsessegfogad is lehet. Tegyel a fuledbe vattat + igyal kamilla teat, tudtommal az gyulladascsokkento. Esetleg nem haraptal a nyelvedre?
2/3 anonim válasza:
Nézd meg tükörben, nagy valószínűséggel aphta (afta), kis fehéres tályogocska (helyi gombás fertőzés), ami hámsérülésnél szokott fellépni, különösen legyengült immunrendszer mellett. Szájvizes öblögetés, de legjobb kis pálcikára tekert vattát alkoholba vagy a szájvízbe áztatva beecsetelni. Pár nap alatt gyógyul és sokkal kellemetlenebb, mint amennyire veszélyes.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Valószínűleg valami gyulladás lehet. Az állam alatt van egy kis gombóc, kb. cseresznye nagyságú (nem a mandula/nyirokcsomó, azok megvannak külön) gombóc, valószínűleg összefügg vele. Nem tudom, mit csináltam, honnan szedem, most megpróbálok várni, ha nem múlik, akkor doki. Egyébként nincsen a nyelvemen semmi dudor, se lepedék, semmi.. na mindegy, igazából már csak kicsit érzem, reggel felkeléskor volt durva.
2014. aug. 17. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!