Lyukas őrlőfoggal mit csinálnak, ha nagy a lyuk)?
A felső második nagyőrlőfogamon van egy nagyon nagy lyuk. Nincs letörve a fogamból, csak a lyuk hatalmas, és a fogam belülről barna színű (tudom, hogy undi, bocsánat). Az ilyen fogat még be tudja tömni, vagy készüljek fel egy foghúzásra? Egyébként nem fáj (még) a fogam, ha ez számít.
Napi 2x mosok fogat (reggel, este), de sajnos rossz fogakat örököltem, apámnak is hasonló problémái vannak/voltak. Emellett rettenetesen félek a fogorvostól. Tudom, szorítsam össze a fenekem, vegyek egy mély levegőt, és üljek be a fogorvosi székbe. De én vagyok az a „szerencsés” ember, aki annyira fél, hogy ha belépek a váróba, és meghallom a fúrógép sivítását, konkrétan el tudnék ájulni, és csak azért nem szaladok el, mert a kísérőm elkap.
A dokik nagyon rendesek (nő és férfi, mindkettőnél voltam már), de nem tudok mit csinálni, belépek, köszönök, és azonnal elkezdek remegni, sírni, a szívem majd kiugrik a helyéből. És ahogy meghallom a fúró sivítását, kész, végem van. Lehet azért vagyok ilyen szerencsétlen, mert anno iskolafogászaton érzéstelenítő nélkül fúrták a fogam, hiába kértem szurit (attól is rettegek), nem kaptam. Azóta húzták már egy fogam, 2 érzéstelenítőt is kaptam, de mindent éreztem. A rendőrség a fogászat közelében van, annyira sikítottam a fájdalomtól, hogy egy rendőr átjött a fogászatra, hogy mi a fene van.
Ma kérek időpontot a dokinőhöz, csak hátha másnak is volt hasonló problémája, és tud írni valamit, hogy mit csináltak a fogával.
Előre is köszönöm a választ.
21/L
Pl inlayt ragasztanak bele. Teljesen olyan, mintha rendes fogad lenne, meg sem látszik.
Tudom, könnyű mondani, de próbálj lenyugodni. A szuritól se félj, csukd be a szemed. Egy szemhunyás az egész, utána pedig nem érzel semmit. Ha mégis, akkor szólj és ad megint érzéstelenítőt. Ettől végképp ne félj, azt egyáltalán nem fogod érezni, hiszen már eleve érzéstelenítve vagy részben. Fúráshoz egyébként is elég csak a fogat érzésteleníteni, nem kell a belső oldalon is, kevesebb a szuri ;)
A legrosszabb az egészben a szag, ami jön fúráskor, de az legalább nem fájdalmas :D
Nekem nemrég csináltak. Előtte nagyon fostam a fogorvosoktól, de az első kezelés után vigyorogva mentem már be :D Raktunk be zenét is, aztán a kezemmel, lábammal még doboltam is, annyira élveztem, közben meg vicces dolgokról sztorizgattunk ;) A végeredmény pedig szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!