Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? (munka, és fogazat)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy rendőr szeretnék lenni, nem is nagyon tudok más hivatást elképzelni számomra.

De viszont nem lehetek rendőr a fogsorom miatt, mert elől eléggé rendezetlenek(fogszabályzó kellett volna). Azt hallottam, hogy kizáró ok a frontális(leől levő) fogak hiánya,és a rendezetlen fogak, valamint szuvas fogak.

-Na most, ha nem lenne fogszabályzóm, akkor nem lehetnék rendőr, mert már az EÜ. alkalmassági vizsgálaton nem mennék át(esztétikai okok miatt, mert nem valami kellemes látvány).

-Ha viszont fogszabályzó mellett döntök, akkor ki kéne húzni a felső 2 szemfoga, és összehúzni fogszab.-al a többi fogam.Ugye ha ezt bevállalnám, akkor megintcsak nem lehetnék rendőr, mert hiányozna 2 frontális fogam.

Úgy döntöttem, hogy az elől levő 6 fogam kihúzatom, és csináltatok a helyére rögzített fogpótlást(fogsort, vagy nem tudom, hogy nevezik ezt.)

Szerintetek megérné? Tudom, hogy már nem lennének oylanok, mint az igazi fogaim, de a rendőri hivatás lenne a mindenem.Azt is tudom, hogy nem olcsó mulatság.

Kb mennyibe kerülhet? 3-4száz E.?

Értelmes válaszokat szeretnék, köszönömelőre is!

2010. jan. 13. 13:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hallottam" szerintem járj utána, mielőtt ekkora döntést hozol!

Mondjuk én a világ minden pénzéért sem huzatnám ki az épp fogaimat! Sajnos nekem nem túl jók a fogaim, szóval húzták akkor is, ha én nem akartam, és van is egy beültetésem (olyan fix, amire Te is gondolsz). Kb 5 éve csinálták, akkor volt 125 (1 darab) erre jött ráa fog, ami + 25 volt. Nos 6 fognál lehet hogy nem a hatszorosa, de azóta az idő is múlt, az árak is emelkedtek...

Egy szóval: én nem javaslom, hogy kihuzasd, viszont azt igen, hogy beszélj valakivel aki korrekt felvilágosítást tud adni, hogy ez valóban kizáró ok-e!

Sok sikert!

2010. jan. 13. 14:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem implantátumra gondoltam(fogbeültetés), hanem az a "hidas" megoldás:)
2010. jan. 13. 14:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a szemfogat húzzák ki,hanem a 4-est,és igy szabályozzák a fogat.Van éjszakai fogszabályzó is.Csak ,mert nem jól állnak,ne húzasd ki a fogad!A hidas megoldás sem olcsó,inkább szabályoztasd!
2010. jan. 13. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem másfél év alatt szabályozták:a 4-eseket kihúzták,a szemfogamat az 1-es 2-es közül szépen a helyére vezették,csak éjszakai szabályzóm volt,igaz néha nappal is felvettem 1-2 órára ha otthon voltam.
2010. jan. 13. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:

első vagyok

nekem van hidam is, azokat a fogakat is 25-ért csinálták darabját!

de még mindig azt mondom, hogy ki ne huzasd!!!

2010. jan. 13. 15:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkitől a válaszokat!(jöhetnek még:))

Első, utolsó válaszoló:Küld már el privátban az MSN címedet, mert lenne egy pár kérdésem:)

2010. jan. 13. 16:24
 7/9 anonim ***** válasza:
ha rendőr akarsz lenni, azt ajánlom, először járj utána annak h ez hogyan is van, majd menj el fogorvoshoz és mond el neki a követelményeket. ő tudni fogja mitkell csinálni. ha kikell huzatni, akkor huzasd ki. máskülönben lehet h nemlehetsz rendőr, és ezaz ár sztem nemtúlnagy ha úgynézzük h ezaz álmod.
2010. jan. 13. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy csálék a fogaid még nem kizáró tényező, de a lyukas fog már igen. Szerintem se huzasd ki az ép fogaid, örülj, hogy egyáltalán vannak.
2010. jan. 13. 20:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket!De igen, kizáró ok a rendezetlen fogsor!:):) :S

A szabályozás szerint: "064 kódszámhoz: Anodontia, hypodontia és oligodontia. Caries dentis.

A foghiányok minősítésénél mindenkor figyelembe kell venni a rágóképesség csökkenését. A rágóképesség csökkenését %-os értékben határozzuk meg Agapov szerint. A rögzített fogpótlással pótolt fogak a minősítés szempontjából nem számítanak hiánynak, a radixok viszont hiányként számolandók. A 76%-os és a 76% feletti rágóképesség-csökkenésnél „AN” minősítés hozható. Egy állcsonton belüli nyolc rágófog hiánya, vagy a felső állcsont négy egymás melletti rágófogának hiánya az ellenkező oldali négy alsó rágófog hiányával.

Alapszabályként kell elfogadni: minden olyan esetben, amikor a frontális fogak hiánya (egy vagy több), valamint a frontális fogak szuvasodása (egy vagy több) áll fenn, minden kategóriában csak „IAN” minősítés hozható, ami azt jelenti, amennyiben a fogazat sanatioja megtörtént, igazolás vagy bemutatás alapján „AS” minősítés adható. Egyes kategóriákban, beosztásokban csak rögzített fogpótlás engedhető meg. Ezzel kapcsolatban, amennyiben a személy kivehető fogpótlással rendelkezik, csak „IAN” minősítés adható addig, amíg rögzített fogpótlásra nem cseréli. A pre-, illetve molaris fogak súlyos carieses, sok esetben radixos állapota miatt csak szintén „IAN” minősítés hozható.

>>>>>>>>>>A fogazat állapotát nemcsak egészségi, hanem esztétikai szempontból is figyelembe kell venni. Ezért is szigorúak a minősítésükkel kapcsolatos álláspontok."<<<<<<<<<<

2010. jan. 14. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!