Keresztharapás mivel oldják meg fogszabályozás során? Valakinek tapasztalata?
nekem alsó-felső rögzített volt, és majdnem 3 évig fent volt. nekem előre-hátra és jobbra-balra is el voltak a fogak csúszva.
az szinte tuti, hogy fogat fognak húzni nálad is.
nekem egy évet jósolt, és 3 lett belőle :)
nekem - mivel kértem - nem a 4-eseket, hanem az ötösöket vette ki a doki.
egyéb probléma miatt most, hogy levették a foxit, ki kell venni két bölcsességfogat is.
nagyon szépen megcsinálta egyébként, nem lett ízléstelenül szabályos, hanem természetes. nekem tetszik :)
Teljes tévhit, hogy a fogszabályozáskor a fogat szabályozzák. Ez nem igaz, nem a fogat, hanem az ÁLLKAPCSOT szabályozza az orvos.
A fogszabályozás mindig úgy zajlik, és ez ismétlődik kéthetente (ha olyan gyakran kell menned), hogy az orvos megszorítja a drótot a kívánt irányba. Akkor az fáj, feszít 1-2 napig (ha elrágsz egy salátát, a végére elmúlik, de ahhoz tényleg végig kell rágnod), utána a fog kilazul. Akkor vár egy kicsit vele a doki, hagyja, hogy ott vmennyire megszilárduljon. Aztán megint szorítja-lazítja-szilárdítja, és ez így megy 3 évig. Fognak lötyögni a fogaid, lesz, hogy nagyon nem illenek egymásba, lesz, hogy úgy érzed, na végre, pont jó a harapásod, aztán újra elrontják az egészet :)
nem egy fogban gondolkodik az orvos, hanem az összképben, így igazítja egymáshoz ez egyes elemeket.
arra számíts, hogy több fogad lötyögni fog, de nyugi, nem fogod elhagyni őket :D nekem még a zápfogam is úgy mozgott, mintha rágóztam volna rajta :D
ha beírod a youtube-on hogy crossbite vagy cross bite, ki fog adni jó fogorvosos videókat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!