Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Arcduzzanat mikor múlik el?

Arcduzzanat mikor múlik el?

Figyelt kérdés
A mai nap voltam fogorvosnál, mert az egyik fogam begyulladt és gennyes lett. Látható volt, mert reggel kissé megdagadt aztán megfúrták és az ínyemen keresztül is szedett le a gennyből, majd végül betadin-al fertőtlenítették na meg az érzéstelenítő előtte, azt kihagytam elnézést :D A kérdésem, hogy kb mikorra apad a duzzanat kb? Már szedtem be antibiotikumit, amit felírt de azóta egy kicsit enyhűlt is 5 órával ezelőtt volt
2014. aug. 8. 18:35
 1/6 A kérdező kommentje:
Annyit még, hogy zsibbad is.
2014. aug. 8. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Betadin ha van otthon, kenegetheted te is nyugodtan vele. Rakd rá kis fültisztító pálcikára.

Ha egy nap 3x átkened, akkor estére letisztítja, de éjszaka valószínűleg újra csúnya lesz, csak kevésbé mint előző nap. 3-4 nap alatt rendbe fog az jönni, a duzzanat is úgy fog lejönni lassan, ahogy egyre kevesebb lesz a genny is.

2014. aug. 8. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Tehetsz rá párakötést is: bekened valamilyen hidratáló krémmel (pl nivea), száraz gézlap (mull-lap), nejlon, nedves gézlap és a tetejéra egy újabb száraz gézlap, amit ragtapasszal leragasztasz. Ha ezt éjszakára felrakod, akkor lehet hogy másnapra lemegy a duzzanat. Amúgy nélküle is az antibiotikum 1-2 nap alatt megtenné a hatását.

Ha nincs gézlapod (gyógyszertárban kapni), akkor használhatsz zsebkendőt is, de akkor a tetejére inkább egy száraz tiszta rongyot tegyél (a zsebkendő bevizesedhet és szétesik).

2014. aug. 8. 22:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Most az az állás, hogy ahol dagadva volt ott lejjebb ment, a szemüregem alatt meg kissé megdagadt :/ megvagyok ijedve :(
2014. aug. 9. 08:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem kell megijedned, ez teljesen normális. A javulás ahogy írtad már látható és néha a szem alatti rész is bedagadhat (főleg ha felső fog az érintett). Sajnos kell egy 2-3 nap, amíg a gyulladás teljesen lemegy, addig türelmesnek kell lenned. Sem az antibiotikum, sem az orvos nem tudja varázsütésre eltüntetni a gyulladást.
2014. aug. 9. 13:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Örömmel jelentem, hogy már majdnem teljesen eltűnt :D szerintem, azért is dagadt meg feljebb, mert felsértette az orvos az ínyem na, de mindegy is a lényeg, hogy gyógyulgat :D
2014. aug. 10. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!