Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy tudom magamnak kihúzni?

Hogy tudom magamnak kihúzni?

Figyelt kérdés
Jobb oldalon, felül a harmadik fogam még tejfog, de már fölé a csont fogam. Most azt vettem észre, hogy feszül a gyökere, és a tejfog mozog. Szerintetek magamnak ezt ki tudom húzni? Vagy ki esne magától? Irtózok a fogászattól, meg szeretném anélkül úszni. Lehetséges? Vagy azért jobb lenne ha orvos húzná ki, vagy magamnak is ugyan ki tudom húzni? SOS. 17/L
2014. aug. 6. 11:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha már 17éves vagy és még nem esett ki a tejfogad annak oka van, tehát egyedül ne állj neki otthon, több kárt okozhatsz mint hasznot,menj el orvoshoz,majd ő megmondja ,hogy mi a teendő. Van olyan felnőtt ismerősöm akinek még van egy tejfoga,de nem kellett kihúzni neki.
2014. aug. 6. 11:37
 2/4 anonim válasza:

Én kiskoromba egyszer saját magam ütöttem ki a tejfogamat, mert valami miatt a térdemet felemeltem annyira,hogy neki ütközött a számnak és a következőbe már ki is esett. :D

Amúgy nem ajánlom ezt, mert eléggé fájdalmas volt.

És hát az se a legjobb, ha te magad teszel valamit.

Ha az orvos húzná ki talán jobban járnál. Főleg, ha ilyen korodba még van tejfogad.

Én is féltem amúgy a fogorvostól. De történt egyszer, hogy a fogszabályzóm miatt kikellettkét rendes fogamat húzni. Na, a halálomon voltam mikor egyszerűen közölték ezt velem. Ráadásul azonnal.

De végül is nem éreztem belőle semmit, pedig a rendes fog tényleg rosszabb.

Igaz, eleinte fura lesz az érzés, de a beavatkozás nem lesz fájdalmas, ha az orvoson múlik. ;)

2014. aug. 6. 11:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Köss rá egy damilt, a másik végét meg az ajtókilincsre és csapd be az ajtót.

Sztem ennél a régi módszernél jobb a fogorvos és nála van lidokain is, így nem éreznél semmit.

2014. aug. 6. 11:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Isten ments, hogy magadnak húzd ki! Az nagyon fájdalmas. A fogorvosoktól pedig ne félj, nem akar egyik se bántani és nem is fognak. Neked lesz csak jobb, keress egy szimpatikus orvost és nyomáás.
2014. aug. 6. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!