Bölcsességfog kihúzásra mennyi idő mire időpontot kapok? (2 hét múlva elutazok hónapokra, évekre ezért ezt meg kell oldanom előtte)
fogszabályzót most vették le, nagyon elégedett vagyok, de a bölcsességfogaimra azt mondta a doki, hogy nagyon kifele állnak, azért harapom el állandóan a számat
20f
Ez - leszámítva az első 3 fogat - minden felső állcsontból való foghúzásnál fennálló veszély. A fogak gyökere meglehetősen hosszú, és a legvége elérheti az arcüreg alját. Ha eléri, és kihúzzák, akkor az arcüreged alján lesz egy pici lyuk, ami a szájüregbe nyílik. Az arcüregednek van nyílása az orrod felől is (ezért egy orrmelléküreg), de az meglehetősen védett, kacskaringós útvonal. A szádból viszont egyenes út vezethet oda, és könnyen elfertőződhet, begyulladhat.
Annyi lesz, hogy foghúzás után befogja az orvos az orrod, neked pedig fújnod kell a levegőt. Ha megnyílt az arcüreg, akkor szelelni fog a fogad helyén.
Őszintén szólva nem látok erre sok esélyt, inkább a hatos, hetes fogaknál van erre nagyobb sansz, azoknak szép nagy gyökerük van, a bölcsességfogak gyökere kuszább, "nyomorékabb", nem szokott olyan mélyre nyúlni.
:D
és miket ettél olyankor?, én turmixolt kajákat eszek és minden kaja után szájvíz
Én első nap bébiételt ettem délben, estére pedig főzeléket.
Nekem sem fájt egyáltalán, másnap délután már ettem egy gyrost óvatosan.
Szájvizet én nem használtam, csak a lyuk helyén óvatosan mostam fogat első nap, illetve utána is csak kevés vízzel, óvatosan öblítettem ki a szám. Másnaptól már tényleg semmi baja nem volt, fogat is bátran mostam, de a vizet nem zubogtattam a számban, nehogy kiújuljon a vérzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!