Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Feltört az ínyem, mit tegyek?

Bari Dávidka kérdése:

Feltört az ínyem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
egy 3-4 napja nagyon fáj az ínyem,megnéztem és láttam hogy fel van törve... iszonyúan fáj. mit tegyek rá?
2014. aug. 1. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:
feltört?? hol? hogyan?
2014. aug. 1. 12:40
 2/8 A kérdező kommentje:
hát alul tört fel és leg hátul azt hogy hogyan történt azt nem tudom
2014. aug. 1. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
hány éves vagy? nem lehet hogy a bölcsességfogad bújik?
2014. aug. 1. 12:50
 4/8 A kérdező kommentje:

azaz alul és jobb oldalt hátul

:D nem tom hogy érted e

2014. aug. 1. 12:51
 5/8 A kérdező kommentje:
én 10 éves vagyok
2014. aug. 1. 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Hogy érted azt hogy fel van törve? Az íny egy lágy szövet, ami az állcsontot fedi. Ilyen elváltozások történhetnek vele: ínygyulladás (kissé duzzadt, piros, vérzékeny), vízhólyag (belső tályogra utalhat), elszíneződés (pl. fehér bevonat), aphta (spontán keletkező és eltűnő apró fekély).

Mivel 10 éves vagy, ezért lehetséges hogy a 7-es fogad kezdett el előtörni (még nem a bölcsesség fog, az majd a 7-esek mögött jelenik meg 18 éves korod után). Még egy évig valószínűleg nem nagyon fog előtűnni, de amíg nől okozhat kisebb fájdalmat (inkább csak kellemetlen érzést) és az íny is felszakadhat vagy begyulladhat. Nem olyan nagy dolog az egész, van aki észre sem veszi hogy kinőtt még egy foga. Amit tehetsz, hogy mostantól az utolsó fogaid mögött is mosd meg a fogkefével és használj szájvizet (corsodyl, listerine) és fogselymet is. Ha esetleg zavarna az ínyed, megkérheted a fogorvosodat hogy vegyen le belőle egy kicsit.

2014. aug. 1. 15:50
 7/8 A kérdező kommentje:
hát most mentem el fogorvoshoz és azt mondta,hogy be van gyulladva. még 1-2 hétig tart aztán el is múlik de nagyon fáj.. már rendesen sírok rá..
2014. aug. 1. 16:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha begyulladt, használj rá curasept gélt (vény nélkül kapható gyógyszertárban). Paradontax fogkrém is jó, bár nagyon rossz íze van - ha van még tejfogad, akkor csak egy borsónyit használj belőle.
2014. aug. 1. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!