Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire befolyásolja a...

Mennyire befolyásolja a hatását egy szerdán bevett antibiotikum?

Figyelt kérdés
Szerdán elkezdett jönni a bölcsességfogam így be kellett vennem egy dalacin-kapszulát, aztán mivel antibiotikum így nem szedtem tovább, de egy szemet már megettem. Ez az egy szem mennyire van hatással a védelemre?
2014. júl. 26. 09:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Biztos, ami biztos alapon én bizony nem bíznék semmit a véletlenre és használnék 1 hétig gumit is.

Viszont csak azt nem értem, hogy attól, hogy jön a bölcsességfogad, miért kell antibiotikumot bevenni? Ez nem cukorka, hogy ha kedvem van, akkor beveszek egyet. Ha van egy gennyes gyulladás a fogadnál, akkor oké, kell, de csak mert jön a fogad és fáj, azért nem kell bevenni.

2014. júl. 26. 09:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Erről azt kéne megkérdezni, aki a tablettát felírta neked.
2014. júl. 26. 09:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Orvos írta fel a dalacin nevű gyógyszert, ami bizony antibiotikum. Nem önkényesen kezdtem el szedni, mielőtt még levennéd a fejemet, ennyi eszem nekem is van.
2014. júl. 26. 09:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak azért gondoltam azt, hogy te vetted be, ugyanis az antibiotikumot kúra szerűen szokták felírni, tehát nem úgy, hogy vegyél be 1 szemet, aztán annyi. Ugyanis egy antibiotikum akkor fejti ki a hatását, ha az ember egy teljes kúrát csinál végig belőle. Ezért gondoltam, hogy te csak úgy bevettél egyet.

Viszont még egyszer mondom, hogy én biztos, hogy alkalmaznék kiegészítő védekezést.

2014. júl. 26. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!