Valaki, akinek volt vagy van fogszabályzója, el tudná mesélni a sztorit?
Hajajj.
Az ősidőkben kezdődött, 13 évesen mentem el először sima sztk fogszabályozásra (ennek 10 éve! :D), beutalóval sima fogorvostól, de akkor még nem nőtt ki rendesen egy fog, vagy tudomisén, ezért várni kellett rá, utána elmentem, vettek ilyen harapásmintát (beleharapsz vmi gipszfélébe).
Abból lemodellezték a fogam, megmondták mit akarnak vele kezdeni, kifizették szüleim a fogszabályzó árát, és kb 14 évesen rakták fel. A felrakás előtt 2 nappal a hátsó fogak közé tettek vmi kis gumit, hogy rés legyen köztük, mert az utolsó előtti fogamon egy "gyűrű" nevű fémköröcske volt, ahhoz volt hozzárögzítve az a drót és azzal szorítgatták.
A felrakás kb 1 óra volt, mert ugye száradt a ragasztó, stb, utána elmondták mit lehet vele, mit nem. Sima fém cucc volt, az a standard. Irtózatosan zavart, de két hét után teljesen megszokod és már a szádat sem vágja fel.
Nekem 4 évig volt, mert minden nyűg volt vele, és irtózatosan össze-vissza álltak a fogaim. 18. szülinapom előtt nemsokkal leszedték, 4 év után gondolhatod mennyire furcsa volt. :D
Utána volt még éjszakaim 2 évig, azt csak este kellett hordani, hogy amíg becsontosodik a helyére, ne csússzanak szét. Én hordtam rendesen, így nem is nagyon torzultak el, most is szabályosan áll, 1-2 fog csücske ferdébb picit egymáshoz viszonyítva, de az összkép colgate reklámos. :D
Nem hiszem, hogy kell tőle félni, nekem annó összes osztálytársamnak volt kb, olyan alap dolog volt.
Remélem segítettem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!