Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért lehet feldagadva az...

Miért lehet feldagadva az arcom bal oldala?

Figyelt kérdés
Tegnap este begyulladt egy kicsit a bal oldali metszőfogam környékén.Utána kicsit jobban fájt, vettem be gyógyszert, az enyhítette, majd elaludtam.Hajnalban felkelek, és érzem hogy a felső ajkam bal oldalon zsibbad, és kicsit fel van dagadva.Nem sokkal később már az arcom bal oldala is feldagadt kicsit.Imserősöm fogorvos, megnézte a fogamat és mindent rendben talált.Valószínüleg huzatot kaptam vagy nem tudom.Ez a zsibbadás és dagadás ilyen esetben normális?

2014. júl. 13. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Pedig szerintem a fogad a ludas... Minimum gyulladás lehet, az meg nem kicsit veszélyes.

Tényleg fogorvos az ismerősöd?

2014. júl. 13. 11:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem Oedemás felpuffadás is lehet a huzat miatt - ha érzékeny vagy rá - vagy éjjel álmodban beütötted valahova. Nem lehet vele sokat kezdeni, pár nap múlva biztos elmúlik, ne aggódj.

A másik eshetőség, hogy a gyulladás átterjedt a fogról. Azt mondtad, hogy először az ajkad volt bedagadva, lehet hogy van egy seb az ajkadon, amire átment a közeli metszőfogról a gyulladás, majd az arcod is feldagadt. Ez normális, a gyulladás az immunrendszer védekezésének egyik legősibb formája. Ha nem múlik el pár napon belül, menj el háziorvoshoz, ne a fogorvoshoz.

Mielőbbi gyógyulást kívánok! :)

2014. júl. 13. 11:49
 3/3 A kérdező kommentje:

Már azóta kicsit lelohadt a puffadás, de még mindig látszik.Remélem tényleg nincs semmi baj :)

Igen tényleg fogorvos az ismerősöm, és azt mondta hogy a fogaim rendben vannak.

Köszönöm a válaszokat

2014. júl. 13. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!