Létezik olyan szuvas fog, amit nem tömnek be?
A nagyon pici lyukakat valamiért nem szokták betömni (az én ügyes és nagyon lelkiismeretes magánfogorvosom sem). Nem tudom, pontosan miért így jó, ha megírná egy fogorvos, arra kíváncsi lennék. Lehet, hogy a töméshez egy nagyobb lyukat kéne fúrnia a fogba (nem csak a zománcba, a belsejébe is), és úgy ítéli meg, hogy ez most még nem érné meg. Elvileg fél évenként kéne menni kontrollra, annyi idő alatt nem tud egy lyuk igazán nagyra nőni.
Másrészt olvastam olyat, hogy - főleg tejfogakon - előfordul, hogy pl. az étkezési szokások megváltozása miatt egy lyuk abbahagyja a növekedést, szép kerek, jól tisztítható lesz, és ha panaszt nem okoz, akkor ilyenkor sem érdemes betömni, csak mindig ellenőrizni kell. Gondolom, azért is, mert ha betömik, a tömés szélénél egy idő után újra szuvasodna.
Létezik.
Lehet pl. ózonkezelést is végezni rajta, áll.lagattól nem nő tovább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!