Hova kell elmenni, ha alvás közben csikorogtatom a fogam?
Nagyon fáj tőle az állkapcsom, olyan, mintha egész nap egy nagyon kemény rágót rágnék.
Fogorvoshoz menjek, fogszabályzóshoz, vagy szájsebészhez?
A jelenség neve: bruxizmus. Az esetek többségében belső feszültség, vagy tudat alatti stressz okozza. Én is sokáig csináltam, de sokáig nem is tudtam róla, csak egyszer tesóm keltett fel éjszaka, mert Ő kelt fel arra, hogy én csikorgatom a fogam, gondolhatod akkor milyen intenzitással csináltam. (Akkoriba elég sok stressz ért, valószínűleg nálam ez okozta.)
Kicsit vicces, de én egy kis utánaolvasás után a fogvédő használata mellett döntöttem. Elmentem szépen egy sportboltba és vettem olyan fogvédőt, mint amilyen a boxolóknak van. :D Párszáz Ft volt csak és a boltban elmondták hogy készítsem el. Ki kellett főzni, így kicsit megolvadt, abba kellett beleharapni, majd megvárni míg kihűl, így benne maradt a fogam nyoma. :) A felső fogsoromra használtam ugye, pár hétig abba aludtam és utána megszűnt a problémám. Eleinte fura volt megszokni, de nem akartam, hogy szétmenjenek a fogaim.
Remélem segítettem kicsit. :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!