Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfájásnăĺ minden esetben...

Fogfájásnăĺ minden esetben feldagad az arc?

Figyelt kérdés
Tavaly jártam így fájt a fogam egy pár napig aztán feldagadt az arcom.Fogorvos,antibiotikum és mikor lelohadt a duzzanat foghúzás.Nem akarok ezzel a fogammal ís így járni.Természetesen holnap megyek fogdokihoz,de ma dolgozom és nem szeretnék bedagadt arccal kiszolgálni.Megelőzhetem vhogy?
2014. jún. 1. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Sokszor fájt már a fogam (gyulladásban nem volt egyiksem) de sosem dagadt fel az arcom.
2014. jún. 1. 11:45
 2/6 anonim ***** válasza:

A duzzanat a fogíny miatt van, valószínű, hogy egy "zacskó" van ott amelybe az ételmaradék lassan megy, mikor ezek a maradékok bomlanak, az megdagad. Hogy antibiotikumot ne keljen használni, a gyógyszertárban lehet vény nélkül kapni klórhexidint tartalmazó szájvizet. Ezzel már az első öblítésnél nem fog már annyira fájni. És egy pár napon belül a duzzanat elmúl. Ne aludj a duzzanat felén, hideget egyél, igyál. Én például jégkrémet szoktam, mert ahhoz hogy jeget tartsak nincs időm. De ez csak átmeneti megoldás, igaz élhetsz életed végéig így, hidegebb évszakokban nem lesz semmi baj, de ha jön a nyár,újra fájni fog és újra kell majd használnod a szájvizet. Ha örökre meg akarsz szabadulni akkor amikor lemegy a duzzant legjobb fogorvoshoz menni kihúzni a fogat, gyökeret. Szájhigíénnek meg kell hogy legyen, fogmosás kétszer naponta stb...

Hozzáteszem azt is hogy több ideig klórhexidint használni nem jó, mert a fogakat színezi, feketíti...úgyhogy csak addig használd, ameddig a duzzanat el nem múl.

2014. jún. 1. 14:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Megelőzni úgy lehet hogy minden fogmosás után szájvizet használs (listerine, oral b stb...) minden nap bàr öt perc fogínymaszírozás serkenti a vérellátást így a fehér vérsejtek elvégezhtik dolgukat.
2014. jún. 1. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom a fogorvos nem fog kiszolgálni ha be van dagadva a foginy
2014. jún. 1. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk attól függ, mitől van bedagadva -

Mert a fog gyulladásban van vagy más miatt

2014. jún. 1. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem mindig dagad be az arcod. Ha igen, az akut ellátást igényel és az orvos el fogja látni. Ne írjatok hülyeségeket please.
2014. jún. 2. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!