Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfájásra mi jó?

Fogfájásra mi jó?

Figyelt kérdés
2014. máj. 29. 10:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Szegfűszeget rágcsálj,áztasd el a szádban és a nyelveddel tartsd a fájó fognál.
2014. máj. 29. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha kilyukadt egy fogam, ideiglenes fájdalomcsillapítónak én is szegfűszeget szoktam használni. Sőt, manapság a nagy TESCO-ban őrölt kivitelben is kaptam, amit könnyű volt a lyukas fogba tenni. Persze aztán irány a fogorvos.
2014. máj. 29. 10:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Meleg só nem jó rá ?
2014. máj. 29. 10:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Fogorvos, az a 'jo' ra. Magatol sosem mulik el, csak tovabb romlik.
2014. máj. 29. 10:47
 5/10 A kérdező kommentje:
A szegfűszeg nem jött be :(
2014. máj. 29. 11:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Szerintetek tömésnél adnak érzéstelenítőt?
2014. máj. 29. 11:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Én flectort vagy cataflamot szoktam rá beszedni, de ezek erős gyógyszerek, vigyázni kell velük. Főleg magas vérnyomás mellett kell óvatosan, egy nap maximum 4-et lehet bevenni, de nyilván nem egyszerre:) és lehetőleg csak nagyon erős fájdalom esetén.

Az én fogorvosom nem szokott adni tömésnél...néha gyökérkezelésnél sem...:(, de szólj neki, hogy nagyon fáj a fogad és ezért szeretnél érzéstelenítést, biztosan adni fog.

2014. máj. 29. 13:11
 8/10 anonim ***** válasza:

'Az én fogorvosom nem szokott adni tömésnél...néha gyökérkezelésnél sem...:('

az egy hentes, nem fogorvos. erdekes, ahova en jarok, tulajdonkepp kerdezes nelkul beadjak, kiveve ha valaki allergias a lidocain-ra. sose ertettem minek szenvedni hagyni a beteget, ha nem muszaj? gyokerkezelest csinalni erzestelenito nelkul szadizmus...

2014. máj. 29. 13:57
 9/10 anonim ***** válasza:

"az egy hentes, nem fogorvos. erdekes, ahova en jarok, tulajdonkepp kerdezes nelkul beadjak, kiveve ha valaki allergias a lidocain-ra. sose ertettem minek szenvedni hagyni a beteget, ha nem muszaj? gyokerkezelest csinalni erzestelenito nelkul szadizmus..."

Próbáltál már olyan betegnek érzéstelenítőt adni, aki a legkisebb zajra is majd' kiugrik a székből? Sose lehet tudni, hogy ki hogyan reagál (gyerekfogászaton mindennapi, de akár felnőttfogászaton is előfordulhat). Amelyik orvosnak rossz tapasztalata van ilyen téren, ott szinte logikus hogy meg sem említik a szurit a pánik elkerülése miatt - persze kérni lehet.

2014. máj. 29. 18:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem sem mindig szokott adni,az orvosom szerint jobban fáj az injekció mint maga a beavatkozás! Utólag mindig megkérdezte,hogy kellett volna-e,de sosem fájt annyira,simán kibírható! Főleg a fogtömés,a hangja félelmetes csak :)
2014. máj. 30. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!