Milyen egy gyökérkezelés? Tapasztalatok érdekelnek.
Leginkább fogorvostól függ, hogy milyen élményekkel távozol. Én is féltem, de mindenki azt mondta, hogy úgyse érzek majd semmit. Nekem két fogamat gyökérkezelték...hát...
Az egyik fogam a rendes tömés után is fájt, ezért akarta gyökérkezelni. Kifúrta, kiidegelte meg minden, nem tudom, hogyan működik pontosan. Ekkor tényleg nem éreztem semmit, még órákkal utána is zsibbadt volt az egész állkapcsom. Után a vissza kellet menni gyökértömés, fedőtömés. A másik fogam viszont elég hosszadalmas volt. Nem adott érzéstelenítőt, pedig többször is szóltam, nagyon fájt. Utána is fájt, de nem talált több ideget, így nyitva hagyta, hátha fedőtömés nélkül jobb lesz. Aztán ugyanúgy folytatódott tovább, beletelt vagy egy hónapba mire elkészült. Ha jó orvost választasz, akkor nem hiszem, hogy lesz bármi baj!
Györkérkezelést csak akkor érdemes csinálni, ha más módon nem oldható meg, hogy panaszmentes legyen a fog.
Ugyanis onnantól, hogy nincs gyökere, az a fog nem él, és az rossz.
Magyarul: 35 évesen sajnos ott tartok, hogy két gyökérkezelt fogammal is ugyanaz történt: egyszercsak eltört, azaz úgy a fél fog letört a tömésről. De nem vasat rágtam vele, csak valami normális kaját, de akkor jött el az ideje... a vége. Félig letört fogat tömésből nem építenek fel, hanem akkor jön az, hogy alaposan lefaragják az egészet, és koronát tesznek rá, ami egy fém+kerámia kupak. Működik, nem is látszik, de nekem nem olyan, mint az igazi fog volt.
Azaz vigyázz a fogaidra.
csak bátran menj! nyugi ma már a fogorvosok is azt mondják:feleslegesen nem okozunk fájdalmat hanem csillapitjuk.
régen nem igy volt.
de ma már semmi fájdalom-sőt ha esetleg(de csak esetleg)a kezelés utáni napon valami fájdalom jelentkezne-arra is fel lehet készülni.
ne hallgass a rémhírekre-ezt általában egyfogu háborús történeteket vég nélkül mesélők szokták terjeszteni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!