Lehetséges fogpótlás úgy, hogy a tb fizeti?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy a terhesség alatt tönkrement fogaimban már nem áll meg a tömés. A fogorvosom azt mondta, hogy nincs mese, meg kell csináltatnom az egészet, de legalábbis az első kettőt biztosan, mert rámegy az egészségem. Viszont nekem nincs rá pénzem, és hitelt sem tudok jelenleg felvenni.
Nem tudtok valami megoldást /kiskaput nekem?
Már volt bedagadva az arcom, nem is kicsit, és nem akarom azt a kínt mégegyszer átélni.
2014. máj. 14. 06:37
2/11 anonim válasza:
Esetleg lehet kérni sztk-n olcsó műanyag pótlást, ideiglenes pótlást, annak nálunk 2 ezer Ft darabja.
3/11 Provenance válasza:
Édesanyámnak a harmadik gyerek után , tönkre mentek a fogai, és már nem volt vissza út. A család összes félretett pénze rá ment, segitettek a nagyszülők is , nem lehetett mindenhova koronát tenni, implantálni is kellett ami nem pár ezer forint , de hála istennek most már szépek a fogai. Sajnos ez a fog téma nagyon kényes, szerintem nincs más megoldás , mint a sporolás, vagy kérni rokontól , ismerőstől egy kis pénzt.
4/11 anonim válasza:
A fogpotlasnak tobb tipusa is van, tb tamogatassal is. A szadat nezik a gyerekeid es az emberek is azt latjak legtobbszor. Olyan góc is lehet, amitől tényleg komoly betegséged lehet. Ha valamire, akkor az egészségedre kellene költeni, minden más másodlagos (persze a gyerek után) . Egészségpénztár, tb, részletfizetés, spórolás. Nem kiskapuk, így hogy leszel egészséges?
5/11 A kérdező kommentje:
Kedves 3.
Félre értettél, eddig is, ezután is járok fogorvoshoz, de sajnos az életkörülményeim olyanok, hogy nem fér bele anyagilag se most, sem pedig később egy ekkora kiadás... Másra sem költök, mert nem futja. Ezért kérdeztem.
2014. máj. 14. 12:36
6/11 A kérdező kommentje:
Arra lettem volna kíváncsi, hogy hol tudok utánanézni, hogy mit lehet, és mit nem.
2014. máj. 14. 12:42
7/11 anonim válasza:
Kettő darab fog megcsináltatása azért nem lehet akkora összeg, amire ne lehetne összeszedni a pénzt, én maszeknál 20 ezerért csináltattam darabját. Én átnéztem előtte a költségvetést itthon, honnan tudnék bármilyen kis pénzt kiszorítani. Pl. lemondani a kábeltv-t, húsétel helyett párszor tésztát, főzeléket enni, a wc-ben az öblítést esővízzel intézni. apránként gyűjtöttem össze, úgy, hogy közben minden költséget papírra írtam és a pénz borítékokban külön volt mindenre. Még többet tudtam így összegyűjteni, mint eredetileg terveztem! Ha havi 5000 Ft-ot ki tudnál valahogy szorítani, 8 hónap alatt összegyűlne rá. Addig ha minden étkezésnél mosod és használsz öblögetőt, talán nem romlik tovább.
8/11 A kérdező kommentje:
Itt van egy pár okos, ügyes ember, aki meg akarja nekem magyarázni, hogy hogyan tegyek félre pénzt. Hát fel kell, hogy világosítsam őket, hogy a semmiből nehéz félre tenni, ezt csak az tudja, aki érti, hogy mi az, hogy nincs. Napról napra élünk mi is, ahogy sokan mások, és sokszor még kenyérre is alig futja. Nincs kábel tv, egyedül a telefonom van, azon van net is... Arról nem tehetek, hogy a páromat még a megismerkedésünk előtt tönkre tette az anyja, és adósságba kergette. Tudom, erre is van egy két okos gondolata egy pár embernek, de ha olyan egyszerű lenne, mint ahogy ide leírja, akkor már régen megoldódott volna minden gondunk... A család sincs jó helyzetben, mint a példa is mutatja... De a kérdésemre még mindig nem kaptam egyenes válas..
2014. máj. 16. 09:22
9/11 anonim válasza:
Konkrét válasz: Még a környező országokban sem tudok sehol ingyenes fogpótlást, egyszerűen nincs ilyen. Ez pont olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hol kapok egy fél disznót ingyen? Sehol. Sajnos ez a válasz. Max. ha összeismerkedsz egy fogorvossal és annyira "jóban" leszel vele.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, azért nem kellett volna bunkónak lenni, szerintem én sem voltam az...
2014. máj. 16. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!