A fogeltávolítás módját megválaszthatom-e?
Lehet, hogy furcsa a kérdés, de érdekelne a válaszotok.
Rossz fogat,gyökeret nekem már 2 féleképp távolítottak el.
1. sima húzás
2. feltárás,kitakarítás,varrás.
Na most. A sima húzás esetén mindig voltak komplikációk: csontszilánk, utóvérzés, szájzár...
Viszont egyszer egy fogeltávolításkor Pesten, egy doki azt monda, hogy ha lehetne ő inkább felvágná és úgy szedné ki, majd varrná, és egyébként is a sima húzás esetén is jobban szereti kitisztítani és varrni a sebet.
Belementem a dologba.
Minőségileg össze sem lehet hasonlítani a két módszert. Az utóbbinál gyors, komplikációmentes gyógyulás volt.
A lényeg: szerintetek ha most elmegyek egy gyökéreltávolításra, akkor kérhetem ezt a megoldást/mármint a műtétit/,vagy ezt csak a doki döntheti el és csak beleugatásnak veszi a felvetésem? Persze maszek doki, és kifizetem az árát...
Remélem tudtok segíteni, előre is köszi!
Szerintem az orvos biztosan tudja, hogy melyik módszert, miért kell alkalmazni. A húzás is orvostól, fogtól függ. Nekem volt olyan, hogy legszívesebben ordítottam volna, utána a fél fejem feldagadt. És olyan is volt, hogy nem is éreztem, hogy mikor húzta ki, annyira finoman csinálta.
Szerintem vágás nagyobb "trauma".
De ha te azt szeretnéd, akkor talán rá tudod vezetni úgy az orvost, hogy megkérdezed tőle, hogy mi a kettő között a különbség, mert neked már mindkét fajtát csinálták, de nem tudod, hogy mi volt az oka, hogy egyszer így, egyszer meg úgy csinálták.
Illetve a kérdésben írod, hogy fogeltávolítás, később meg, hogy gyökéreltávolításra mész. :S Nem tudom a kettő között mi a különbség. Előre egyébként nem beszéltétek meg, hogy mi lesz, hogy lesz?
Köszi szépen, de már túl vagyok az akción....
Reggel kivette a doki a gyökeret, most szenvedek itthon.
Nem annyira szép az élet.........
Melyik fogad volt?
Jobb ha sebészileg veszik ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!