Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után ott maradt csont?

Foghúzás után ott maradt csont?

Figyelt kérdés
Ma kihúzták az egyik hátsó őrlőmet. A fájdalmam megszűnt (be volt gyulladva) sokkal jobban érzem maga, de most fogmosás/fertőtlenítés közben észrevettem, hogy bent maradt egy darab. Tiszta pánikba vagyok esve! Most akkor mi legyen? Szájsebészet, vagy várjam meg míg kilökődik? Nagyon félek, hiszen ezzel is hosszas vivódás után mentem fogászatra. :(
2009. dec. 21. 22:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem a csont maradt ott.

Ilyen nekem is volt. Én visszamentem, de megnyugtattak, hogy ez normális. Aztán amikor begyógyult a seb vagyis a ínyem, akkor már nem éreztem.

2009. dec. 21. 22:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nem csont, csak egy kis szilánk a fogadból!Mekkora?Mozog ha érinted?Lehet hogy az ínyedbe fúródott, és ha steril kézzel kicsit megmozgatod ki is jön!De általában ki szokott lökődni!Ha mégsem akkor menj vissza holnap, és megfogja nézni az orvos!Ez megesik, mert mikor húz sok ott a vér, nem látja rendesen hogy szilánk maradt e ott!
2009. dec. 21. 22:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam, megröntgeneztek...kiderült, az állkapocs csont volt ott. (Durva!) Azt mondták, ne aggódjak, majd ránő az ínyem. És tényleg!!!
2009. dec. 21. 22:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Menj vissza vele a dokihoz szerintem, majd ő megmondja. Egyébként meg húzás után nem szabad fogat mosni pont a lyuk helyén, szerintem legalább 1 napig.
2009. dec. 21. 22:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyúlladt fogat húztak 1x,beletört a gyökere,kiszedték.1 hét múlva sétálok az úton,hát a számba pottyan egy foggyökér darab.Utánna összehúzódott az ínyem,és ránőtt.Ne ilyedj meg,mert ami nem odavaló,azt kilöki a seb.
2009. dec. 21. 22:28
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem mostam azon az oldalon, csak szájfertőtlenitővel "öblögettem", hogy gyógyóljun. Nem fáj, ha hozzáérek, de nem is tudom mozgatni.

Sajnos, holnap nem tudok visszamenni hozzá, mert Szegeden vagyok vizsgázni, és csak szerda d.e. megyek haza Bp. mellé. Ráadásul a fogdoki nem a sajátom, ő csak kényszermegoldás volt, és nem egy kedves fickó. Tehát hozzá inkább nem mennék. Az enyém meg csak januárba jön vissza.

Normális, hogy még zsibbad az arcom alsó része? Reggel 8 fél 9 között húzta.

2009. dec. 21. 22:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
örülj neki, az enyém akkor sem zsibbadt mikor húzta :D Amit érzel az valószínűleg a fogmedercsont egyenetlen széle. ne piszkáld, le fog "simulni".vagy ha csontszilánk kilökődik.
2009. dec. 21. 22:35
 8/13 anonim ***** válasza:
nyugodtan menj vissza, lehet, hogy a fogmedercsontból gy kis darab, mindenképpen meg kell oldani, a későbbi irritáció elkerülése végett
2009. dec. 30. 22:07
 9/13 anonim válasza:
tényleg, nekem ott nincs fogam, és ha megfogom az ínyemett akkor érzem az állkapocscsontomat !
2010. júl. 9. 20:25
 10/13 anonim válasza:

Sziasztok!!

Én is ugyan így jártam! Mennyi idő még a csontot benövi az íny?

2012. okt. 24. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!