Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzót kapok kedden....

Fogszabályzót kapok kedden. Fájni fog?

Figyelt kérdés
11 éves lány vagyok.(kérlek ne mondjátok, hogy már aludnom kéne, mert vakáció van!) kedden teszik fel a fogszabályzót. olyan lesz, amit havonta szorítanak, vagy ahogy én mondom fix. fog fájni? kérlek szépen MINDENT írjatok le a fogszabályzóról. ne csak azt, hogy milyen lesz, hanem azt is, hogy hogyan kell majd tisztítanom meg minden! köszönöm a válaszotokat előre

2014. ápr. 11. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Vakáció nyáron van.

Felrakni úgy fogja, hogy letisztítja a fogaidat,felragasztja a breketteket, ami kicsit kellemetlen, ahogy rányomja a fogaidra. Aztán befűzi az ívet. És rárakja a kis színes gumikat, az is kellemetlen, de nem fáj.

Tisztítani, fogszabályzóhoz való fogkefével fogselyemmel és fogköztisztítóval. Én szájzuhanyt is használok, de az 20-30 ezres árkategória.

Első napokban kifogja kezdeni a szádat, ha az orvos nem ad viaszt, akkor a DM-ben tudsz venni, illetve a tisztításhoz szükséges dolgokat is ott tudod beszerezni. :)

2014. ápr. 11. 23:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Amikor meghúzza az ívet, az is kellemetlen. Az első alkalommal fáj (nem szoktál még hozzá), később csak rossz hallgatni, ahogy recseg.

Fontos, hogy az első alkalommal alaposabban vizsgált meg a fogszabályzódat. Ezt a doki is kérni fogja, ad időt. Ha valami rossz, szúr (főleg a két végén a drót állhat ki), szólj, megnézi. Ha később veszed észre, akkor amikor legközelebb mész, említsd meg, a fogorvos sem akarja, hogy egy véletlenül kiálló sodronyszál irritálja a szádat.

Első napokban, hetekben nem ehetsz rendesen, majd ott elmondják, mit szabad, mit nem. Később is érdemes kerülni a magvakat, nehéz tiszítani.

2014. ápr. 11. 23:44
 3/4 anonim válasza:
Ne aggodj,en is nagyon feltem eloszor tole,de mar 1 eve,hogy fent van,es eszre se veszem hogy ott van a fogamon:) Eloszor is.. amikor felrakjak,nem faj,legalabbis nekem nem fajt, csak kellemetlen,hogy ott van valami a szadban,meg a ragaszto ize is szornyu:D 3-4 napig,biztos,hogy fajni fog, elso-masodik napon meg foleg, enni is csak kremes,puha dolgokat fogsz tudni enni,es nagyon szokatlan lesz. En szemely szerint, 2 het alatt szoktam hozza teljesen,akkor mar tudtam mindent enni,meg minden:) ugye havonta kell menni allitasra,olyankor altalaban kiveszi azt a drotot, es gondolom erosebbre allitja vagy fogalmam sincs, na az neha eleg kellemetlen,de van amikor meg se erzem. A gumikat is cserelni fogja,nekem lehet valasztani mindig hogy milyen szinu legyen,gondolom neked is igy lesz,a briketteket viszont nem csereli. Tisztitani eleg nehez, ha az elejen nem szoksz hozza hogy napi 3 alkalommal tisztisd,sajnos en is igy jartam, es eleg csunya is lett emiatt egy-ket fogam,mar igy utolag nagyon megbantam,szoval tisztisd eleg gyakran,eloszor mosd meg fogkefevel,aztan a kis kefevel a fogszabi alatt,meg azokat a reszeket,amiket a fogkefevel nem tudsz megtisztitani. Es en meg ezutan is meg szoktam mosni megegyszer,meg szajvizzel kiobliteni a szamat. Nekem az orvos azt mondta,hogy nem ragozhatok,de en szoktam ragozni,es nem ragad bele meg semmi ilyesmi.. Almat meg ilyen kemenyebb gyumolcsoket viszont csak felvagva tudsz majd enni. Hat igazabol szerintem ennyi:) es tenyleg ne aggodj,elejen en is legszivesebben leteptem volna magamrol,de a szepsegert szenvedni kell;) majd ird meg,hogy fajt-e,meg hogy ment. 14/L
2014. ápr. 14. 22:46
 4/4 anonim válasza:
Nekem nem volt se kellemetlen, se fájdalmas ahogy felrakták. Öt napig csak pudingot és joghurtot tudtam enni, még csak a fogaimat sem tudtam összezárni. Talán háromszor vettem be fájdalomcsillapítót, mert szorított. Húzni még nem húzták, de nemsokára fogják...
2014. ápr. 16. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!