Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az egyik fogamnál gyulladtabb,...

Tupaccc kérdése:

Az egyik fogamnál gyulladtabb, jóval pirosabb az ínyem már egy-két hete. Ismertek bevált módszereket, amivel ezt a gyulladást csökkenthetném – eltüntethetném?

Figyelt kérdés

Tudom, legtöbben a fogorvost válaszolják kapásból, de minden embernek van legalább egy megmagyarázhatatlan fóbiája, na nekem pont a fogorvos fogalma az. Ami a fogamat illeti alul- elöl helyezkedik el, ott kicsit cikk-cakkos a fogsorom, talán a többi fogam kicsit nyomja ezt az egyet, azért lehet most kicsit gyulladtam az ínyem ott. Az évek során szokott ott pirosabb lenni az ínyem, de csak egy-két nap erejéig. Fogam amúgy nem lyukas, nem fáj egyáltalán, nincs rajta fogkő, nem dohányzom, folyamatosan mosom, 1,5éve meg teljes egészséges étrendre váltottam, szóval semmi édesség, színezett víz stb. Vitamin és zöldségbevitelre szintén figyelek, szóval nincs tippem mi lehet a gond. Áttértem Paradontax használatára is, mert többen dicsérik, de nem észleltem változást.

Volna valami bevált házi patikátok ilyen gyulladásra, valami extra vitamin fogínyre, vagy valamilyen öblögetés – krém, azért hálás lennék, ha megosztanátok.

2014. ápr. 11. 11:49
 1/1 anonim ***** válasza:
napi 500 mg C vitamin és Gengigel gél napi 5x. Házi praktika pedig még a zsálya teával való öblögetés. Az összes többi nem ér semmit. A corsodyl meg azért nem jó, mert elpusztítja a védő jó baktériumokat is, és egy idő után még több gyulladás lesz az ínyen.
2014. ápr. 11. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!