Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha az első fogam alja áttetsző...

Ha az első fogam alja áttetsző akkor mit csináljak vele? :/ ugye visszafordítható? Kálcium hiány esetleg?

Figyelt kérdés
2014. márc. 24. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
szia!sajnos nekem is olyan. Eddig kb. fele áttetsző volt, fele nem, de ahogy telik az idő, egyre nagyobb réész áttetsző és látom a gyökereket. nagyon félek, hogy kettétörik
2014. márc. 24. 22:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Énis ettől félek a legjobban, fogorvosnál voltál?
2014. márc. 24. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyenek, és sajnos 3 már el is tört. Ráadásul elöl :(
2014. márc. 24. 23:17
 4/8 A kérdező kommentje:
és ezt hogyan lehet megelőzni? Vagy legalább tenni azért hogy ez lassabban menjen végbe?
2014. márc. 24. 23:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Kevés cola :( De fogkőtől is vékonyodhat, mutasd meg dokinak.
2014. márc. 25. 19:05
 6/8 anonim válasza:
Én minden nap 2l kólát ittam meg 10 éven át, nem romlott tőle a fogam, viszont a fogínyem vérzik tőle. A fogíny vérzés elleni szájvíz használatakor egy hét alatt két fogamból letörött, ez sokkal veszélyesebb. Szerintem is a probléma valamilyen ásványi anyag hiánya lehet, esetleg valamilyen másik anyag túladagolása. Fiatal koromban egyszer sok gyúráshoz való tojáport ettem cukorral, turmixban, azóta sem romlottak a fogaim annyira mint akkor.
2014. márc. 26. 08:11
 7/8 anonim válasza:

Fogeróziónak hívják, kinél így, kinél úgy jelentkezik. Elsősorban a fogra rárakódott lepedék okozza, ami elkezdi felmarni a fogzománcot. Nemcsak a kóla okozza, hanem gyorskaják fűszerei, ételben lévő tartósítószerek, sőt alma, narancs savassága, stb. Visszafordíthatatlan, de már lehet kapni "saverózió csökkentésére" szolgáló fogkrémet (Nem reklámozok, találsz a gyógyszertárban, vagy a drogériában, biztos akad, aki segít.), valamint a lepedéket szépen le kell róla szedni napközben is (ha nincs alkalmad fogat mosni, akkor akár egy papírzsebkendővel is "letörölheted" róla). A fogorvos annyit tud tenni, hogy ha már nagyon nagy a baj lecsiszolja ezt a réteget, és a fogtömésnél használt úgynevezett fehér tömés anyagával pótolja, viszont az előttem szólónak igazat adva, bizony a fogkő is rizikófaktor. Valamint azt is hozzátenném, hogy így látatlanban nem sok mindent tehetünk érted, ezért mindenképp keress egy megbízható fogorvost, jobb megelőzni a bajt, mint pótolni, ha kettétörik. Hidd el, bármilyen ijesztő is a dolog, még mindig jobb akkor menni, amikor nem fáj.

U.i.: Tudom, mert nemrég engem is ezzel kezeltek.

2014. márc. 28. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Lehet a fogak rossz záródása is felelős a kopásért. Erre fogorvos tud készíttetni harapásemelőt, amit éjszaka kell használni. Egy kis műanyag vacak, mint a boxolók fogvédője.
2014. márc. 30. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!