Ha az első fogam alja áttetsző akkor mit csináljak vele? :/ ugye visszafordítható? Kálcium hiány esetleg?
Fogeróziónak hívják, kinél így, kinél úgy jelentkezik. Elsősorban a fogra rárakódott lepedék okozza, ami elkezdi felmarni a fogzománcot. Nemcsak a kóla okozza, hanem gyorskaják fűszerei, ételben lévő tartósítószerek, sőt alma, narancs savassága, stb. Visszafordíthatatlan, de már lehet kapni "saverózió csökkentésére" szolgáló fogkrémet (Nem reklámozok, találsz a gyógyszertárban, vagy a drogériában, biztos akad, aki segít.), valamint a lepedéket szépen le kell róla szedni napközben is (ha nincs alkalmad fogat mosni, akkor akár egy papírzsebkendővel is "letörölheted" róla). A fogorvos annyit tud tenni, hogy ha már nagyon nagy a baj lecsiszolja ezt a réteget, és a fogtömésnél használt úgynevezett fehér tömés anyagával pótolja, viszont az előttem szólónak igazat adva, bizony a fogkő is rizikófaktor. Valamint azt is hozzátenném, hogy így látatlanban nem sok mindent tehetünk érted, ezért mindenképp keress egy megbízható fogorvost, jobb megelőzni a bajt, mint pótolni, ha kettétörik. Hidd el, bármilyen ijesztő is a dolog, még mindig jobb akkor menni, amikor nem fáj.
U.i.: Tudom, mert nemrég engem is ezzel kezeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!