Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsesség fog, kihúzassam?

Valter6672 kérdése:

Bölcsesség fog, kihúzassam?

Figyelt kérdés

16 éves fiu vagyok és nem olyan rég el kezdett nőni a bölcsesség fogam.Most fel van dagadva a szám(bal fent.) Már félig kintvan, de nem érzem azt a nagy fájdalmat, szinte semmit,csak azt h fel van dagadva a szám és ha azt megnyomom az fáj.Jobb alul is nő az kb negyede vam kint, de az egyáltalán nem fáj és fel sincs dagadva.A helyröl...hát nem is tudom, szerintem elférne, meg hiányzik is egy fogam hátulrol.És valamik napokban még lázas is voltam.A kihúzást nem szeretném választani, mert nagyon félek a fogorvostol.

Nektek mi a véleményetek?

2009. dec. 15. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:

én megnézetném egy fogorvossal. a vizsgálattól még nem kell félni. :)

mert így nehéz megmondani, ehhez orvos kell.

nekem az egyik bölcsességfogamat ki kellett műteni, én is rettenetesen féltem, de nem éreztem semmit.

2009. dec. 15. 13:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Megnézetheted a fogorvossal. Egyébként nem kell félni tőle. Én kifejezetten szeretem, mert akkor mindenki velem foglalkozik és még kedvesek is. ;)

Egyébként sokszor hallom, hogy ajánlott kihúzatni, mert általában nem sok haszna van, de könnyen romlik, pont mert ott van egész hátul a fenébe, és nem egyszerű tisztítani.

2009. dec. 15. 13:37
 3/5 A kérdező kommentje:
aha, és most is lázas vagyok, és ez meddig fog tartani, mert irták hogy sok idő mire kijön.
2009. dec. 15. 17:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy bölcsességofg sokáig nő, szerintem is szedesd ki, mert egy ember ált. az 5-6-7-es fogaival eszik a bölcsességfog tényleg felesleges.
2009. dec. 15. 23:11
 5/5 A kérdező kommentje:
És ha nem húzatom ki az nagy baj? Max nem használom, de tisztítom.
2009. dec. 16. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!