Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Házi fogkrémbe a szódabikarbón...

Házi fogkrémbe a szódabikarbóna nem teszi tönkre a fogzománcot?

Figyelt kérdés

Én napi használatra (2x) szeretnék házi fogkréemt készíteni de szinte az összes ilyen receptben írják a szódabikát.

PErsze jót tesz a fogaknak mert fehérít , baktériumölő de nem teszi tönkre a zománcot ha naponta 2szer használom?

NEm töményen magában kell ahsználni hanem összekeverve kókuszolajjal.

nagyon emgoszlanaka vélemények mert valaki azt írja, hogy nem vett észre még negatív változást de máshol emg azt olvasom, hogy nem ajánlják csak heti egyszer.

2014. márc. 14. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
nekem a fogorvos ajánlotta a sz.bikarbónát fogmosásra fogkő problémák ellen. Naponta egyszer a fogkrém mellett azt is használom, a fogzománcot nem bántja
2014. márc. 14. 17:16
 2/4 A kérdező kommentje:

érdekes, most már teljesne össze vagyok zavarodva, nem tudom, hogy ki merjem e próbálni.

Elméletileg mikrosérülést, karoclást okoz a fogakon.

2014. márc. 14. 17:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy heti egynél többször nem szabad használni, mert nagyon erősen súrolja, koptatja a zománcot. Ha belegondolok, miket súroltam már le a rozsdamentes mosogatóról szódabikarbónával, nem kétséges, hogy mennyire durva a fogzománcnak...
2014. márc. 14. 18:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Sajnos én is ettől tartok, de egyébként nem töményen kenném rá hanem más alapanyagokal összekeverve.

DE ha belegondolok nemcsak azért lehet "veszélyes" a zománcra nézve mert dörzsöli azt hanem ráadásúl még lúgos is még inkább "maró" hatású.

Viszont takaírásra valóban nagyon hatékony.

2014. márc. 14. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!