Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy zajlik egy iskolafogászat...

Hogy zajlik egy iskolafogászati szűrés? Eddig mindig ellógtam mert nagyon rosszak a fogaim.

Figyelt kérdés

Ott helyben csinálnak is valamit? Biztos kell vagy 4 fogat húzni mert a védőnő, a háziorvos, meg a suliorvos is mindig mondta, hogy nagyon rosszak a fogaim, menjek el fogorvoshoz, de szégyelltem, féltem, így nem mentem. Tudom, hogy undorító, de fogat se nagyon mosok.

Csütörtökön megint megy az osztály szűrésre, most nem szeretném ellóni, mert tényleg nem marad fogam, ha így folytatom. De ha kérem a kezelést, egyből csinál is ott valamit a fogorvos? Az osztályom ugye nem tudja meg, hogy mennyi rossz fogam van? Ciki lenne azért is, mert jó tanuló vagyok, minden tanár kis "kedvence", mindenki engem állít be olyannak, akiről a többiek példát vehetnének. :S

Van 4 fogam, amiből már szinte semmi nincs meg, csak a gyökere, ezek kihúzása nagyon fáj? Hogy fogják meg egyáltalán őket?

15 èves vagyok.

2014. márc. 11. 12:21
1 2
 11/14 anonim válasza:

Ez mindenkinek más ezek szerint! Én sajnos nem sajnos elhanyagoltam a fogaimat egy gyerekorri fogorvos miatt! (Úgy tömte be a fogam hogy nem adott érzéstelenítőt és közben egy szakember szerelt a rendelőben valamit! Doktornő vele beszélgetett és ha megmozdultam rám szolt nem fájhat az ne vinnyogjak) Az iskolafogászat semmit nem ér itthon többnyire csak megnézik és felírják a rossz fogakat! Ha hozzá is nyúlnak még jobb mert pl nálam kicsi lyukat betömött és két hét múlva kettétört a fogam. Vagy pl addig nem fájt tömés után már igen és kihúzta! Tehát ennyit az állami fogorvosokról! (Tisztelet a kivételnek)

30 éves vagyok 28 éves koromig úgy éltem hogy 17 éves korom óta nem látott fogorvos! Szerencsére vagy nem úgy romlottak a fogaim hogy elől semmi nem látszott csak épp hátul nem maradt belőlük semmi! És semmiben nem korlátoztak büdösek sem voltak pedig akkor lehet előbb rászánom magam a dokira! Sajnos semmiben sem gátoltak pedig nagy nőcsábász voltam! Mikor már elöl is elkezdtek romlani és látszott az egyből zavart és kerestem egy maszek fogdokit! Azóta szájilag toppmodell vagyok! És már úgy megyek hogy nem féllek pedig túl vagyok sok mindenen a fogbeültetéstől sebészeti foghúzásig. Tehát tanács az hogy ne félj de légy tökös és te dönts!!! Attól hogy fiatal vagy és ö meg orvos tied a döntés mert a te szád! Keress másikat ha nem bízol benne!!

2014. márc. 12. 10:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Majd írj doki után!
2014. márc. 12. 11:19
 13/14 anonim ***** válasza:

A fogorvosok neked akarnak majd esni szó nélkül, és MINDENKIN akarnak majd vagy fogat húzni, vagy fogkövet csiszolni. (Akinek nincs baja a fogával, arra ráfogják hogy fogköves.)

De tudd: a kezelés nem kötelező, saját feleősségedre visszautasthatod. Ha nagyon erősködnek, mondd hogy "majd szülővel visszajövök".

Amúgy: ha már csak a gyökere van meg afognak, az előbb-utóbb nagyon komoly baj lesz. Ha zavarnak az osztálytársaid, kérd meg szülőd hogy vigyen el külön időpontban. Jobban jársz ha amit kell azt megcsinálják.

2014. márc. 12. 18:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van hogyha a szülő ír papírt akkor nem kezelik de ha rossz egy gyerek foga akkor a doki ad papírt hogy anyával vagy apával menjen vissza. De aki máshova jár az vihet onnan igazolást hogy ne kezelje más. Azért nem kezelik mert valakinek sok idő kéne hogy kihúzzák meg minden és nem jutna idő minden diákra. És ezért adnak papírt ahogy az előbb mondtam
2017. jún. 6. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!