Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet ebből baj? (gyökértömés)

Lehet ebből baj? (gyökértömés)

Figyelt kérdés

Ma voltam fogászaton, gyökérkezelésen és gyökértömésen.

Annyira vérzett, hogy másfél órán keresztül nem sikerült elállítania az orvosnak (azt mondta, hogy ő még ilyet nem látott...), így végül úgy tömte be a gyökeret, hogy közben ugyanúgy vérzett még mindig. Most mivel be van tömve a gyökér (nem ideiglenes, hanem végleges tömés!), kifelé nyílván nem tud vérezni, de mi van, ha "befelé" vérzik?

Nagyon furcsa volt ez az egész eljárás, hogy ha nem áll el, akkor is betömi.

Van okom aggódni? Vagy ez normális?

2014. márc. 5. 11:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk fogorvosok nyilván, de laikusként ez elég sz.rul hangzik.

Szerintem telefonálj be a fogászati ambulanciára, és kérdezz rá.

Az is fura, hogy a vérzés ellenére egyáltalán hogy tudta betömni. Az én dokim addig nem áll neki tömni, amíg nem száraz teljesen a felület.

Dokid nem mondta, hogy mire figyelj? Mármint hogy milyen tünetekkel kell visszamenned?

2014. márc. 5. 11:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudni, hogy volt-e más valamilyen vérzési véralvadási) rendellenességed. Mindenesetre nagyon ajánlatos mihamarább felkeresni egy haematológus orvost, aki kiderítheti mindenféle vizsgálattal, hogy valami véralvadási rendellenességről van-e szó, mert annak sokféle kellemetlen következménye (beleértve az életvitelt is) lehet. Ha esetleg a fogászati kezelés előtt szedtél nagyobb adagban, esetleg kúraszerűen valamilyen acetil-szalicilátot tartalmazó gyógyszert (kalmopirin, aszpirin stb.), az is okozhatja (de első az orvos!!).
2014. márc. 5. 11:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Hát igen, ő is arra várt, hogy elálljon a vérzés, de nem állt el, és nekem is ez a furcsa, hogy annak ellenére betömte a gyökeret?! Biztos sietett, mert már sokan vártak...hát kössz.

Jövő péntekre kaptam időpontot fedőtömésre, de semmit nem mondott, azt se, hogy mire ügyeljek, mit ehetek, ihatok.

Én kérdeztem, és csak annyit mondott, hogy pár óráig még ne egyek.

2014. márc. 5. 11:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is!

Eddig soha nem volt baj a véralvadásommal, több fogamat fúrták, tömték, stb...ha megvágom magamat véletlenül, az is pillanatok alatt eláll.

2014. márc. 5. 11:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Fortedolt szedtem.
2014. márc. 5. 11:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Eleve semmi érzéstelenítőt nem is kaptam...:(
2014. márc. 5. 11:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyszer nekem is volt ilyen vérzős gyökértömésem. Na mondjuk nem másfél órás. Sztk-ban csinálták és a doki már tuti marhára unta. Végül betömte, pedig vérzett, de szerintem nem biztos az, hogy a gyökere vérzik, lehet, hogy az ínyed körülötte. Ez neki azért probléma, mert nem látja rendesen mit csinál és nyilván nem jó ha a vér miatt nedves lesz a tömés (gondolom én). Az mellékes, hogy a fogamat 1 év után ki kellett húzni, mert a vérzéstől függetlenül szarul csinálta meg :(
2014. márc. 5. 11:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Na, pontosan így jártam ma...sajnálom, hogy annó Te is.
2014. márc. 5. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!