Magyarországon miért van ennyi foghiányos, fogatlan ember?
Mert a fogorvosok elhallgatják a barázdazárás lehetőségét.
Kiírtam én is egy hasonló témájú kérdést, de le lettem hurrogva:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__46..
23.19-nek.te a letört fogakról tettél említést.Pér hozzá szólást is elolvastam amit linkeltél..Én nekem is az első fogam amikor 12 éves voltam letört.Apám el is akart vinni fogorvoshoz amikor összegyűjtötte rá a pénzt,de az egyik osztálytársam foga is szinte ugyanúgy tört le mint nekem.Z ő mamája még az nap elvitte a dokihoz.Amikor hazajöttek,és megláttam az új fogát(akkor még nem tudtam,hogy az eredeti fogat lecsiszolják,és koronát húznak rá) csak azt láttam,hogy az új foga sokkal jobban kiállt a többi foghoz képest,és olyan volt mintha rágógumit tettek volna még rá..Na én tiltakoztam ellene nagyon.Inkább legyen törött,de egészséges..Most 35 évesen az embernek természetesen is kopik a foga,így szinte nem is látni,hogy törve van..Én nem bántam meg,hogy nem csináltattam meg..
Ettől függetlenül mindig ápoltam a fogaimat,és így is akad 1-2 lyukas fogam,és hátul hiányzik is 1-2 fog.(nem
látni)Majd ha egyszer lesz több százezer forintom megcsináltatom...Ha valaki úgy érzi,hogy adni akar pénzt a fogorvosomnak,az szóljon nyugodtan,és amint kifizette a dokimat megcsináltatom..
Ennek Semmi köze, ahhoz, hogy ki hányszor mos fogat vagy hogy mit örököl!!!
Az a fontos mit és milyen formában eszel.
Ha az ásványianyagok megfelelőképp vannak pótolva a szervezetben, a foghullás elkerülhető, megelőzhető!
Figyelj oda, hogy megfelő lugos ételt egyél és minden renben lesz!
Dehogy nincs köze. Nem egyforma minőségűek a csontjaink. Meg nem egyformán barázdálták a fogaink sem, aki jobban, annak igenis rosszabbak az esélyei, ha ugyanazt is eszi, mint egy szerencsésebb.
A külső réteg sem egyforma vastag mindenkinél stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!