Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van ennyi foghiányos, fogatlan ember?

Figyelt kérdés
Olcsó a fogkefe, fogkrém, víz is van. A fog hiánya miatt nehéz a rágás, a gyomornak is árt a darabos étel.
2009. dec. 12. 19:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

Mert a fogorvosok elhallgatják a barázdazárás lehetőségét.

[link]

2009. dec. 12. 20:12
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az emeberek nem foglalkoznak a fogsorukkal és a fogorvostól is félnek. Apumnak rettenetes állapotban van a "fogsora", de nem mer elmenni fogorvoshoz. Egy évben szerintem 5-nél többször nem mossa meg a fogát. Én 14 alaklommal voltam fogorvosnál, 9 helyen van tömve, ebből 3 gyökérkezelt, de legalább elmondhatom, hogy normális állapotban van a fogsorom, nem a rohadás szélén.
2009. dec. 12. 21:57
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Én 20 éves vagyok, reggel este mostam mindig is a fogaimat, mégis 8 tömött fogam van. Nem tudok mit tenni, van akinél ez játszik közre, de tényleg vannak akik ritkán mosnak fogat, ez van, ezt kell elfogadni.
2009. dec. 12. 22:19
 14/23 anonim ***** válasza:
96%

Kiírtam én is egy hasonló témájú kérdést, de le lettem hurrogva:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__46..

2009. dec. 12. 23:19
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

23.19-nek.te a letört fogakról tettél említést.Pér hozzá szólást is elolvastam amit linkeltél..Én nekem is az első fogam amikor 12 éves voltam letört.Apám el is akart vinni fogorvoshoz amikor összegyűjtötte rá a pénzt,de az egyik osztálytársam foga is szinte ugyanúgy tört le mint nekem.Z ő mamája még az nap elvitte a dokihoz.Amikor hazajöttek,és megláttam az új fogát(akkor még nem tudtam,hogy az eredeti fogat lecsiszolják,és koronát húznak rá) csak azt láttam,hogy az új foga sokkal jobban kiállt a többi foghoz képest,és olyan volt mintha rágógumit tettek volna még rá..Na én tiltakoztam ellene nagyon.Inkább legyen törött,de egészséges..Most 35 évesen az embernek természetesen is kopik a foga,így szinte nem is látni,hogy törve van..Én nem bántam meg,hogy nem csináltattam meg..

Ettől függetlenül mindig ápoltam a fogaimat,és így is akad 1-2 lyukas fogam,és hátul hiányzik is 1-2 fog.(nem

látni)Majd ha egyszer lesz több százezer forintom megcsináltatom...Ha valaki úgy érzi,hogy adni akar pénzt a fogorvosomnak,az szóljon nyugodtan,és amint kifizette a dokimat megcsináltatom..

2009. dec. 12. 23:54
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
Többször leírtam, hogy én nem a baleset miatt letört fogakról beszélek...
2009. dec. 13. 13:52
 17/23 anonim ***** válasza:
50%
sok a kocsmai bunyó:D
2009. dec. 13. 21:50
 18/23 anonim ***** válasza:
74%
Sztem a valasz kerdesre nagyon egyszeru, azert fordul ez elö, mert naggyon draga a fogorvos, az embereknek meg kevés penzuk van. Ha lenne most par szazezrem, én sem a fogaimra költeném. Hozzateszem 23 eves lány vagyok, és semmi baja nem volt soha a fogaimnak, ugyanis még altalanos iskolaban voltunk barazdazárás kezelésen. 10 év utan most kezd lekopni... Nagyon hasznos dolognak tartom, mert nem csak szép fehérek lesznek tole a fogaid, hanem megóv a kilyukadastol vagy az elfeketedéstol.. A legrosszabb a fogromlásban a kellemetlen szajszag, amivel manapsag sok ember küzd...
2009. dec. 14. 16:37
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

Ennek Semmi köze, ahhoz, hogy ki hányszor mos fogat vagy hogy mit örököl!!!

Az a fontos mit és milyen formában eszel.

Ha az ásványianyagok megfelelőképp vannak pótolva a szervezetben, a foghullás elkerülhető, megelőzhető!

Figyelj oda, hogy megfelő lugos ételt egyél és minden renben lesz!

2009. dec. 15. 13:12
 20/23 anonim ***** válasza:
75%

Dehogy nincs köze. Nem egyforma minőségűek a csontjaink. Meg nem egyformán barázdálták a fogaink sem, aki jobban, annak igenis rosszabbak az esélyei, ha ugyanazt is eszi, mint egy szerencsésebb.

A külső réteg sem egyforma vastag mindenkinél stb.

2009. dec. 15. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!