Mennyire tartósak a fogtömések?
egy ideje készültem elmenni fogorvoshoz, csak féltem meg tudtam h problémáim vannak. iskolafogászat épp jókor jött igy el tudtam menni. a fogorvos diagnózisa az volt h a bal 3as fogam tejfog nem tudott kinőni a "felnőtt"fogam igy két foggal hátrébb megtette, és 10 fogamat be kell tömni. sokkolt, nem gondoltam h ilyen nagy a baj. A tömés az milyen tartós? mennyire kell tartanom attól h 10 év múlva majd a fogaim teljesen tönkre mennek? A fogaimat rendszeresen ápolom, nem dohányzok, nem iszok üdítőket mégis ez van =(
18éves vok
nekem is kb. 7-8 éve van két amalgán tömésem, köszönik megvannak :D
viszont volt egy harmadik tömésem is, de az csak 2 évig bírta...az kiesett és ki kellett húzni a fogamat.
Fehértömés max 5 év, de elvileg 3 évente cserélni kellene.
Amalgám tömés 25-35 év, de randa és mérgező az ólom miatt, plusz rágófogba, nagy felületre nem rakható kiesik.
Aranytömés: Minnél hosszabb ideje van bent annál jobban zár, egészéges a szervezetbe bejutó arany meghosszabbítja az életet és gátolja az öregedést, húzható rá porcelán hély is.
Minden esetben tanácsos a fluorid és az ásványi anyag utánpótlás, ezzel lassítható vagy megállítható a további fogromlás.
Használj elmex fogkrémet + zselét vagy szedjál fluorid tablettát, másképp nem tudod pótolni a fogad ásványi anyag szükségletét! És hiába kíméled meg nem dohányzol, romlani fog!
Plusz évente 1x fogköteleníttesd ultrahangos eljárással!
Ezek nélkül sosem lesznek jók a fogaid, és végül mindet elveszíted..
"Amalgám tömés 25-35 év, de randa és mérgező az ólom miatt, plusz rágófogba, nagy felületre nem rakható kiesik. "
Nem ólom, hanem higany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!