Hogyan tüntethetném el a fogaimról a fehér foltokat? Akinek volt ilyen gondja, mi segített?
Mindig elmex fogkrémet használok + hetente az elmex gélt, és minden nap Listerine-nel öblítem ki a számat.
Viszont pont a két első és felső fogamon vettem észre jópár fehérebb foltot. A fogorvosom a Sensodyne-t mondta, akkor most mondjak le az elmexről és használjam azt? Segített valakinek a Sensodyne?
Vagy ha vannak más tanácsok, tapasztalatok, szívesen fogadnám őket! Előre is köszönöm!
A fehér foltok a zománc flourid és kálciumtartalmával vannak összefüggésben, ezen egy fogkrém nem segít. Nekem tinikorom óta ott vannak, akármit szedtem, akármivel mostam, úgy maradtak. A fogdokim szerint max a fogamat lehetne hozzájuk fehéríteni. Az ingadozó, változó ásványianyag tartalom hagyott nyomot a fogon, azt kívülről nem lehet befolyásolni.
A Sensodyne fogérzékenységre jó. Én évek óta használom, de a fehér foltokat nem befolyásolta (fogérzékenységem viszont elmúlt tőle tényleg).
Ezt most találtam. Eszerint a száj savas közege is hibás, és a Ph semleges közeg segíthet. Én próbáltam azt is, de nem segített. Hátha neked fog.
Köszönöm szépen a gyors válaszod! :) Akkor nem foglalkozom a Sensodyne-nel, nekem is csak tippelve mondta a fogorvosom, hogy hátha az lehozza.
És van valami más módszer arra, hogy eltűnjenek? (vitaminszedés, stb.)
Mindenképp utána fogok járni a semlegesítésnek, vannak erre teák is? Az nagyon jó! Tervben vannak már egy ideje a gyógyteák vétele is, utánanézek.
Radikálisabb módszert maximum akkor fogok alkalmazni, ha sok ideje próbálkozok és nincs javulás, eleinte inkább az enyhébbeket fogom használni. :)
Köszönöm nektek is a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!