Kinek melyik fogkrém vált be fehérítésre? Már annyi fogkrémet kipróbáltam, de sajnos nincs sok eredménye. Vagy valami más ötlet?
szerintem a fehér fogsor természetellenes.
a fog sosem fehér.
Ha egészséges, szép mosolyod van, akkor ne vivjál mindenféle fogkrémekkel. tök felesleges.
csak a pénzedet apasztod!!!
Igazából a csoda fogkrémek is egyszerű nátrium-bikarbonátot tartalmaznak, ami hétköznapi szódabikarbóna... Nagyon nem fog egy agyonreklámozott paszta sem fehéríteni, egyedül az orvosi fehérítés az, ami valóban fehérít, de ha színezőanyagban gazdag italokat, ételeket fogyasztasz, akkor röpke idő alatt, ismét visszanyeri a fehérítés előtti színét. De nem ajánlom ezt a fehérítést sem, mert hidrogénperoxidot tartalmazó keveréket raknak a foagda, amit meg UV lámpáznak, ezáltal különféle oxidációs folyamatok során a fogzománc mikroszkópikus résein keresztül bejutott anyag roncsolja, "kioldja" a dentinben található lerakódott (vagy egyébként is vele született) színezőanyagokat, pigmenteket. ez egyrészt károsítja a dentint, másrészt a fogzománcot is, így könnyebben jutnak be a káros anyagok is.
Kerülni kell a cigit, kávét, bort, teát, legalábbis nem kell túlzásba vinni. Én sokat kávézom, de a fogaimon nem látszik, természetesen fehérek. Gyakori fogmosással le kell mosni a zománcra rakódott "színező anyagokat" és így nem tud beszivárogni a dentinbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!