Citromlé okozhatja a fogak elromlását?
Figyelt kérdés
Csak a cukor rontja a fogakat?2009. dec. 7. 21:58
1/7 anonim válasza:
Igen!A savas ételek,italok ugyanolyan károsak.Tipp:Ne moss fogat az elfogyasztása után kb. fél óráig,mert a sav felpuhítja a fogat védő réteget.
2/7 anonim válasza:
A természetes, szerves savak nem (vagy kevéssé) károsak a fogakra(citrom- és ecetsav). Csak a szervetlenek (pl. az üdítőkben lévő foszforsav). A szénsav (ami szerves) is elsősorban a gyomorra káros, nem a fogakra.
3/7 anonim válasza:
A citromlé nem valószínű mert annak elég nagy a C vitamin tartalma és (az én könyvemben legalábbis úgy van hogy)pont hogy a c-vitamin hiány okozza a fogak romlását
4/7 anonim válasza:
Nem. A c-vitamin hiány fogínybetegséget okoz. A fogat az szavasítja ami (vagy aminek a "bomlásterméke") képes leoldani az ellenálló bevonatát.
5/7 anonim válasza:
Savas ételek,italok fogyasztása ...TV reklám!Ezért mondják,hogy savas ételek,italok fogyasztása után fél óráig ne moss fogat.A citrom pedig savas!
6/7 anonim válasza:
Igen. Mikor iszol(?) citromlevet, akkor utána összetudod csikorgatni a fogaidat.
7/7 Meera válasza:
Hát én úgy tudom, hogy ha citrommal dörzsölöd a fogadat, fehérebb lesz, de ne gyakran, és utána ne moss fogat fél óráis, mert attól romlik.Utána öblögetni kell asszem.(A fogorvosomnál láttam a falon, meg az uszodában is volt már ilyen plakát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!