Foggyökér ciszta műtét milyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Foggyökér ciszta műtétem lesz. Mire számíthatok? Hány napig fog fájni, és mit fogok érezni műtétnél? Rosszabb lesz, mint egy bölcsességfog műtét? Azt már túléltem évekkel ezelőtt.2014. febr. 5. 18:17
1/1 anonim válasza:
Nekem két ilyenem volt (egyszer kiújult), az elsőnél pár napot kórházban kellett lenni, a másodiknál ambulánsan csinálták. Ez elég nagy műtét, de úgy tele nyomnak érzéstelenítővel, hogy semmit sem fogsz érezni, az biztos. Ha látják, hogy fáj, akkor adnak még. Nem akarlak idegesíteni, de nekem szétvágták a fél arcomat belülről, aztán a foggyökérről elkezdtek lekapargatni valamit, de akkor nem fájt. Utána pár napig alig bírtam enni, vagy röhögni, annyira fájt a varrat, és később is még sokáig érzékeny volt. Időnként vér és genny ürült belőle, a képem meg akkorára dagadt, mint egy luftballon, úgyhogy lefagyasztott fél literes tejeszacskóval kellett időnként jegelni. Azt mondták ez természetes ilyenkor, és igazuk volt, mert akinek hasonló műtétje volt, az mind így járt. Nagyon nehezen gyógyul, sokáig lehet érezni, hogy időnként gennyedzik a seb. Nem hiszem, hogy nagy kedvet csináltam a műtéthez, de ez a fajta ciszta soha nem gyógyul meg magától, ha ki is fakad, újra telítődik, úgyhogy sajnos nem lehet megúszni a műtétet. Meg aztán minden eset más, lehet, hogy te kisebb beavatkozással megúszod, úgyhogy ne stresszeld magad előre. Csak fontosnak tartottam leírni, ha már kérdezted, hogy esetleg mire számíthatsz. Fel a fejjel, és jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!