Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ínygyulladás antibiotikummal?

Ínygyulladás antibiotikummal?

Figyelt kérdés
Régi rezekált fog körüli gyulladás, ha pici a gyulladás lehet kezelni antibiotikummal? Vagy semmmiképpen nem úszom meg az újabb műtétet? :(
2014. jan. 30. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt fogorvos tudná neked megmondani.

Az enyém nem műt, hanem gyógyszeres kezelést javasolt, de az előző is gyógyszerel kezelt ilyennel.

A Cataflannak van egy gyulladáscsökkentő típusa, de vényköteles.

Menj be az orvosodhoz, ő megmondja, mennyire komoly a gyulladás, és hogy megoldható-e műtét nélkül.

Azért drukkolok, hogy ne kelljen megint kés alá feküdnöd.

2014. jan. 30. 11:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Neked is volt már hasonló műtéted?

Nagyon örülnék, ha elég lenne "csak" egy antibiotikum kúra, mert őszintén szólva nem túl jó emlék nekem ez a műtét, rossz lenne újra, meg ugye a fog is egyre kevesebb ha mindig vágnak picit belőle...

2014. jan. 30. 11:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem, szerencsére nem volt műtétem, de volt, hogy dudor nőtt az ínyemre, annyira begyulladt.

De ami még használhat, az a Q10. Azt is szedtem, és attól nem gyulladt be jó ideig. Kb fél évente egy kúra (30 db, napi 1, 2).

Négy évig csináltam a kúrát, most már harmadik éve nincs ínyproblémám.

2014. jan. 30. 11:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó neked, hogy megúsztad. Köszönöm a tanácsot, ki is fogom próbálni. A héten elmegyek egy röntgenre, remélem még nem nagy a baj (2 hete van gyulladásban).
2014. jan. 30. 11:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Az elég soknak tűnik. :(

Azért sok sikert, hogy ne legyen nagy baj. Majd írj, mi lett végül.

2014. jan. 30. 12:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából először fájt egy kicsit, ezért öblögettem fertőtlenítős szájöblítővel 2-3 nap alatt el is múlt, de megint begyulladt. Most csak látom, hogy piros, de nem fáj, viszont a műtéti hegnél, fehérkés (lehet, hogy gennyes). Félek nagyon. Majd írok.
2014. jan. 30. 12:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Most szedem az antibiotikumot. Nagyon úgy néz ki nem úszom meg a műtétet... :( Nem is attól félek, hanem hogy gyengül a fog... Nem akarom elveszteni :(
2014. febr. 4. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Szorítok, hogy beleess a szerencsés pár százalékba, és mégse kelljen műteni :)
2014. febr. 4. 20:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kedves Tőled! :)
2014. febr. 4. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!