Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért nő egyes embereknek...

Miért nő egyes embereknek olyan kuszán a foguk? És másoknak miért lesz tök szabályos?

Figyelt kérdés
Milyen előnyök vagy hátrányok vannak a kusza fogakból? És akinek így nő hogyan viszonyul hozzá?

2014. jan. 29. 19:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Genetika, illetve csontozati felépítések közötti eltérés. Ezt azzal lehetne összehasonlítani amikor valakinek a könyökén születésétől száraz a bőre, van akinek pedig nem

Hátrány akkor származhat belőle ha nagyon szembetűnően deformált a fogsor, és ebbe már beletartozik a nyúlfog(nem tudod összecsukni a szádat)ezért kell orvosolni korrigálással, feltesznek egy pár évig fogszabályzót és szépen csatasorba állítják a ferde fogakat.

2014. jan. 29. 20:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Tényleg genetika, és leginkább az az oka, hogy külön gének kódolják az állcsontok méretét, és külön gének a fogakét. Ha mondjuk valaki az anyjától kis állcsontokat örököl, az apjától meg nagy fogakat, akkor máris van esélye a torlódásnak, mert nem férnek el a fogak.

A kusza fogaknak csak hátránya van, egyrészt esztétikailag nem szép, másrészt harapási problémákhoz vezethet. Valamint a kuszán álló fogak könnyebben szuvasodnak, mert könnyebben beragad a lepedék a fogak közé. Nekem is volt fogszabályzóm, és életem egyik legjobb döntése volt, hogy helyrehozattam, most már teljesen szabályosan állnak.

2014. febr. 25. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!