Fogkövet érdemes leszedetni a fogakról, szedetett már le valaki?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert tudom, hogy esztétikailag nem szép - bár nekem a leghátsó fogaimon van és nem látja senki -, illetve állítólag gyulladást tart fenn a szájban (tehát leszedetni orvosilag mindenképp indokolt), viszont azt hallottam, hogy aki leszedette, annak érzékennyé váltak a fogai és olyan helyen fájt a foga, ahol addig nem volt gond. Tehát az eltávolítás miatt kellett aztán a fogait rendbe szedni.2014. jan. 28. 07:36
1/7 anonim válasza:
Nekem amig fogkő volt az egyik fogamon, mindig érzékeny volt az ínyem ott, be volt gyuladva, vérzett, de amióta leszedettem semmi probléma nincs vele.
2/7 anonim válasza:
A fogkőben rengeteg baktérium él.
A fogínyed érzékenyebb lesz, gyulladt, vérzik és a fogaidat hamarabb el fogod veszíteni. Ki is mozgósíthatja a fogat, ha sok van belőle, mindenképp le kell szedetni.
3/7 anonim válasza:
Nekem mióta leszedték, csak jó hatása lett. Pár éve még ínygyulladást is kaptam tőle, mert nem volt soha leszedve. Azóta szebbek a fogaim és egészségesebb az ínyem :)
4/7 anonim válasza:
Én évente leszedetem és soha nem volt érzékeny tőle a fogam.
Lehet arra gondolsz, hogy miután leszedik egy pár napig érzékenyebb lehet az íny vagy a fogad, de az csak amiatt van, mert ugye megbolygatták, viszont ez teljesen normális és hamar elmúlik. Több bajod lehet belőle, ha nem szedeted le!
5/7 A kérdező kommentje:
Meggyőztetek, elég egyértelműek a vélemények. Köszi!
2014. jan. 28. 12:09
6/7 anonim válasza:
Én leszedettem, és azóta nagyon érzékenyek a fogaim, és onnantól elkezdődtek a problémáim, most is fájnak a fogaim de problémát nem lát egyik doki se. Nagyon begyulladt az ínyem, rábeszélt az orvos,hogy szedessem le megint, megtettem, a fogaim továbbra is fájnak, nagyon érzékenyek, nem ha rá semmi, nem tudok hideget meleget enni/inni,de az ínyem javult! Amíg le nem szedték először a fogkövet, semmi problémám nem volt. Ráadásul az egyik fogamnál a zománcot is megsértette!
7/7 anonim válasza:
Nem tudja megsérteni a zománcot, mert rezeg, nem csiszol. A fogkő alatt lévő baktériumok annyira megették a zománcot, hogy a fogkővel jött a zománc is és érzékeny a fogad. Porcelánbevonat segítene. Nem olcsó, de az segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!