Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letört a fogam, mit csináljak?

Letört a fogam, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Van pár tömött fogam, az egyikben már nagyon nagy volt a lyuk, gökérkezelés, tömés (amalgán) Ez volt nem egészen egy éve. Most rágtam a kaját és egyszer csak letört a fogam széle, a tömés kilátszik, nem fáj meg semmi. Elég kellemetlen és legközelebb csak 1 hét mulva tudok fogdokihoz menni. Mit csináljak, vagy nagyon sürgős lenne a fogorvos? Ezt a fogat már akkor nem lehet megmenteni, onnantól mi lesz? Nem lesz ott fogam és ennyi? Most nagyon be vagyok parázva, mert sokáig nem törődtem a fogaimmal, ritka fogmosás meg stb de mióta fogdokinál jártam mostam, fogselyem meg minden. Gondolom próbáljak meg ezen az oldalon addig nem rágni?
2014. jan. 16. 12:02
 1/10 A kérdező kommentje:
A tömés is biztosan ki fog esni, mert nagyon mozog benne :S
2014. jan. 16. 12:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt a fogat már akkor nem lehet megmenteni, onnan mi lesz?

Mégis mi lenne? Kihúzzák. Nem fogsz belehalni, más is járt már így. Persze kellemetlen, dehát mit lehet tenni.

Ha csak egy hét múlva tudsz fogászhoz menni, akkor jó ötlet, hogy ne rágj azon az oldalon nehogy kiessen a tömés és esetleg elkezdjen fájni a fogad.

2014. jan. 16. 12:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Félek ki fog esni, de óvatos leszek. Oké csak olyan fura lehet fog nélkül élni, el se tudom képzelni, hogy ott ne lenne fogam. Most nincs pénzem másik fogra, de ha mondjuk később 1-5-10 év mulva lenne akkor még lehet valahogy pótolni, vagy ha már kihúzza akkor esélytelen?
2014. jan. 16. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy ki kell húzni! feltudják azt szépen építeni, akár koronát is rakhatnak rá, ami költséggel jár, de megmarad a fogad. Ezt majd a fogorvos eldönti miután megvizsgálta. Viszont, ha nem tudsz elmenni sürgősen a dokihoz, akkor nagyon kíméld!
2014. jan. 16. 12:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Kímélem, mosni gondolom atól lehet ott óvatosan? annyi h nem fogok rajta rágni, nagyon parás vagyok, izgulok :D Magától a fogászati kezeléstől amugy nem félek, csak a következménytől
2014. jan. 16. 12:34
 6/10 A kérdező kommentje:
na eddig bírta a tömés, kiesett, de nem fáj... :S
2014. jan. 16. 13:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha gyökérkezelt, akkor nem is nagyon fog fájni, de vigyázz, hogy ne menjen bele kaja, mert akkor begyulladhat. Szívogassad evés után. Mosni moshatod.
2014. jan. 16. 15:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Azóta ugye kiewsett a tomés és most a maradék is letört :S Egyszer rágtam vele most véletlenül, mert elfeledjeztem... Ezt már tuti ki kell húzni, de még az is lehet h nem lehet kihúzni...
2014. jan. 18. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy nem lehet kihúzni :) És még mindig nem biztos a kihúzás. lehetőleg olyan dokihoz menj, aki a fog megmentése mellett van. Van olyan hogy csapos fog. Talán tudják azt alkalmazni.
2014. jan. 18. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:
a saját körzetimhez megyek, de nagyon rendes, előzőekben is ő csinálta és mindenben kikérte a véleményem, elmagyarázta mi miért jó vagy mely alkalmazás miben másabb, szóval megbízom benne
2014. jan. 18. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!